DomovNoviceV Koper prihaja Komorni zbor Megaron in glasovi iz Portorika

V Koper prihaja Komorni zbor Megaron in glasovi iz Portorika

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Razgibana svežina glasov z dveh celin bo zaznamovala začetek bienalnega pevskega dogodka, 15. Mednarodnega zborovskega festivala Koper, ki ga organizira Mešani pevski zbor Obala Koper. Odpira ga koncert ljubljanskega Komornega zbora Megaron v nedeljo, 16. aprila, ob 18.uri v koprski dvorani Sv. Frančiška Asiškega.

Organizatorji iz Mešanega pevskega zbora Obala Koper želijo letos obisk festivalskih dogodkov omogočiti kar največjemu krogu poslušalcev, ljubiteljev kakovostnega zborovskega ustvarjanja. Zato festivalski koncerti te edicije ne bodo strnjeni le v nekaj dni, temveč bodo dogodki navduševali občinstvo vse do junija. Takrat se bo festival sklenil s sklepnim koncertom, ki mu bodo dirigirali udeleženci mojstrskega tečaja za dirigente pod vodstvom Rahele Durič Barić.

15. Mednarodni zborovski festival Koper pa se začenja z vrhunskim slovenskim zborovskim sestavom, Komornim zborom Megaron, že to nedeljo. Festival se bo že čez dober teden nadaljeval mednarodno z univerzitetnim zborom Coralia iz Portorika.

Pod vodstvom skladatelja in uveljavljenega dirigenta, tudi nagrajenca Prešernovega sklada, Damijana Močnika se bo za otvoritveni festivalski koncert občinstvu predstavil Komorni zbor Megaron, ki deluje dve desetletji. Prepoznaven je po bogatem zvoku in vznemirljivih muzikalnih interpretacijah skladb različnih stilnih obdobij, kar potrjujejo številna slovenska in mednarodna odličja na zborovskih tekmovanjih.

V ponedeljek, 24. aprila, ob 19. uri bo v dvorani Sv. Frančiška Asiškega Koper nastopil Univerzitetni pevski zbor Coralia iz Portorika.

Coralia je koncertni zbor Univerze v Portoriku, ki je bil ob nedavnem gostovanju v Španiji ocenjen kot “zbor hipnotičnih glasov”. Zbor deluje v kampusu Rio Pedras in nadaljuje dolgo pevsko tradicijo univerze, ki se je začela leta 1936. Sestav Coralia je leta 1982 ustanovila sedanja dirigentka Carmen Acevedo Lucío kot zborovsko delavnico za študente, kasneje pa je prerasel v vrhunski ansambel, ki izvaja zelo zahteven zborovski program.

Na vse dogodke 15. Mednarodnega zborovskega festivala Koper je vstop prost.

Več informacij o festivalu in dogodkih na povezavi.

Foto: MePZ Obala Koper