DomovNoviceV Kopru gostili seminar tradicionalnega karateja

V Kopru gostili seminar tradicionalnega karateja

NoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Tradicionalna karate federacija Slovenije je konec aprila v Kopru organizirala dvodnevni strokovni seminar, na katerem je bil gost in predavatelj univ. prof. dr. Vladimir Jorga, nosilec črnega pasu 10.DAN. Ugledni strokovnjak je tudi predsednik Evropske federacije tradicionalnega karateja ETKF in član upravnega odbora mednarodne zveze tradicionalnega karateja ITKF.

V soboto, 24. aprila, se je Vladimir Jorga z odraslimi v skupinah po deset vadečih najprej posvetil načinom gibanja in tehniki, ki iz njih izhaja. Predavanje je popestril z izjemnim poznavanjem zgodovine karateja v Evropi in svetu, saj je bil aktivni udeleženec pri velikem številu pomembnih dogodkov in več mejnikih v razvoju karateja na stari celini. V popoldanskem času so na vrsto prišle kate Sochin, karakteristične tehnike za to obliko karateja, nato pa še različni načini njenega izvajanja. V nedeljo je otrokom do 14 let v skupinah po deset vadečih podrobneje razložil nekatere pripravljalne vaje v karateju v različnih izvedbah in pomen razdalje pri vadbi z nasprotnikom.

Organizatorji dogodka so se ob zaključku seminarja predavatelju Vladimirju Jorgi zahvalili za odlično izpeljan in zanimiv dogodek. Ob tem so poudarili, da gredo zasluge in zahvala tudi predsedniku TKF Slovenije Matiji Blažiču in članu domačega društva Jovanu Kmekiču, hkrati so se opravičili vsem, ki se zaradi omejenega števila udeležencev zaradi zdravstvene situacije seminarja niso mogli udeležiti.