DomovNoviceV Mali loži in na Ukmarjevem trgu bodo odmevali Neslišani glasovi Kopra

V Mali loži in na Ukmarjevem trgu bodo odmevali Neslišani glasovi Kopra

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska Mala loža in Kiosk K-67 bosta med 21. novembrom in 12. decembrom gostila razstavo Začasne utopije: Neslišani glasovi Kopra. Gre za predstavitev dela študentov poletne šole v Kopru v organizaciji Avtomatik delovišča in soorganizaciji Akademije za likovno umetnost in oblikovanje.

Projekt v javni prostor odpira neslišane glasove prebivalcev mesta Koper, ki s svojimi odgovori na klljučna vprašanja razvoja mesta aktivno sodelujejo pri razvoju mestotvornih vsebin.

Udeleženci in udeleženke mednarodne poletne šole Neformalno mesto: začasne-avtonomne utopije so s projektom raziskovali potrebe skupnosti in jim z zvočno instalacijo ponujajo prostor, da o svojih pogledih javno spregovorijo.

Na razstavi, ki se bo uradno otvorila v četrtek, 25. novembra, ob 19. uri v Mali loži bo moč slišati  glasove ljudi, ki nam skozi besede razkrivajo svoj odnos do mesta. Gre za ponovitev performansa, ki se je na Titovem trgu odvijal v mesecu septembru kot zaključek poletne šole v organizaciji Avtomatik Delovišča.

Razstava je umeščena tudi v reden program Piranskih dnevov arhitekture 2021.

Foto: MOK