DomovNoviceV Mestni občini Koper z novim programom poklicnega izobraževanja

V Mestni občini Koper z novim programom poklicnega izobraževanja

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Kmalu se bodo na fakultetah in srednjih šolah pričeli informativni dnevi. V okviru informativnih dni bodo na Klubu študentov občine Koper tudi letos izvajali projekt “Maturant, kam naprej!?”, medtem ko bodo na Srednji tehniški šoli Koper (STŠ) predstavili nov program srednjega poklicnega izobraževanja Mehatronik operater – mehatroničarka operaterka.

V Mestni občini Koper se letos torej lahko pohvalimo z novim programom, ki bo dijakom zagotavljal kakovostno praktično učenje in takojšnje zaposlovanje.

Ravnatelj STŠ Iztok Drožina: “Na STŠ Koper bomo v šolskem letu 2018/19 začeli z izvajanjem novega programa srednjega poklicnega izobraževanja Mehatronik operater – mehatroničarka operaterka.” Foto: ekoper.si

“Na STŠ Koper bomo v šolskem letu 2018/19 začeli z izvajanjem novega programa srednjega poklicnega izobraževanja Mehatronik operater – mehatroničarka operaterka,” nam je zaupal ravnatelj Srednje tehnične šole Koper Iztok Drožina in dodal: “Program smo pridobili v sodelovanju z Mestno občino Koper in ostalimi pomembnimi akterji lokalnega gospodarstva (Primorska gospodarska zbornica, Obrtna zbornica, Zavod za zaposlovanje RS, številna manjša, srednja in velika podjetja), ki nam zagotavljajo polno podporo pri sami izvedbi in pomoč z zagotovitvijo učnih mest v podjetjih, kjer bodo dijaki in dijakinje, ki se bodo odločili za šolanje, lahko opravljali velik del celotnega izobraževanja (kar 53 tednov – polovico celotnega časovnega obdobja šolanja)”.

Program je uvrščen med “deficitarne poklice”, kar pomeni, da bodo imeli dijaki in dijakinje možnost pridobiti štipendije tako iz sredstev, ki jih rapisuje Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije, kot tudi kadrovske štipendije, ki jih razpisujejo pomembna lokalna podjetja.

Dijaki in dijakinje bodo tako po uspešnem koncu šolanja imeli zagotovljeno zaposlitev in/ali možnost nadaljnjega izobraževanja. Foto: erudio.si

Dijaki in dijakinje bodo tako po uspešnem koncu šolanja imeli zagotovljeno zaposlitev in/ali možnost nadaljnjega izobraževanja v programih PTI (poklicno tehniško izobraževanje in programi 3+2) v smereh Strojni tehnik, Tehnik mehatronike, Tehnik računalništva in posledično nadaljevanje na višješolskem, visokošolskem in univerzitetnem nivoju. Program vam bodo na Srednji tehnični šoli podrobneje predstavili 9. februarja na informativnem dnevu.

Poleg informativnih dni na srednjih šolah bodo v februarju potekali tudi informativni dnevi na fakultetah. Na KŠOK-u so zato za vse maturante pripravili projekt “Maturant, kam naprej!?”, ki je namenjen predvsem dijakom zadnjih letnikov, potekal pa bo od 23. do 26. januarja na Gimnaziji Koper ob 15.30 v učilnici U21. V sklopu projekta si boste lahko ogledali tudi sejem Informativa v Ljubljani, in sicer v soboto 27. januarja. Poleg tega so na KŠOK-u organizirali tudi prevoz na informativni dan v Ljubljano, ki bo potekal 9. februarja. Več informacij pa najdete TUKAJ!