DomovNaši krajiV oktobru se bo na potniškem terminalu privezalo štirinajst potniških ladij

V oktobru se bo na potniškem terminalu privezalo štirinajst potniških ladij

Naši krajiNoviceObvestilaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Na koprskem potniškem terminalu je za mesec oktober napovedanih kar štirinajst prihodov potniških ladij, ki bodo v naše mesto na krovu pripeljale več kot 25.000 potnikov. Večina potnikov se tudi v jesensko obarvanih dneh najraje odloča za raziskovanje starega mestnega jedra, obisk mestnega zvonika in drugih znamenitosti, spoznavanje domačinov in koprskega podeželja ter okušanje lokalne gastronomije. 

Kot prva bo na potniški terminal v četrtek, 3. oktobra, k nam iz Benetk priplula potniška ladja Monet, ladjarja Atlantagent.

V soboto, 5. oktobra, bo koprsko pristanišče obiskala ladja Mein Schiff 6, ladjarja TUI Cruises, ki je s svojimi 295 metri tudi najdaljša ladja, ki se je v letošnji sezoni potniških ladij privezala ob koprski potniški terminal. Iz Zadra bo k nam pripeljala predvidoma 2.500 potnikov in 1.030 članov posadke, v večernih urah pa bo svojo pot nadaljevala proti Trstu. Mein Schiff 6 se bo v Koper vrnila tudi v soboto, 19. oktobra.

V nedeljo, 6. oktobra, bo v koprsko pristanišče priplula še ena »velikanka«, in sicer 294 metrov dolga Norwegian Pearl, ladjarja Norwegian cruise line, ki lahko na svojem krovu prevaža 2.400 potnikov ter 1.070 članov posadke. Ladja se bo k nam vrnila tudi v sredo, 16. oktobra.

V sredo, 9. oktobra, bo k nam iz Splita prispela novodobna luksuzna potniška ladja Norwegian Viva, ladjarja Norwegian Cruise line. Ladja na krovu prevaža kar 3.250 potnikov in 1.400 članov posadke.

V nedeljo, 13. oktobra, se bo ob potniški terminal privezala Viking Star ladjarja Viking Cruises, sicer stara znanka koprskega pristanišča. Potniška ladja bo Koper obiskala tudi v torek, 29. oktobra.

V ponedeljek, 14. oktobra, bo na potniški terminal priplula potniška ladja Marella Explorer 2, ladjarja Marella Cruises, ki se bo v osrčje našega mesta vrnila še v soboto, 26. oktobra.

V torek, 15. oktobra, se bo ob potniški terminal privezala ladja Norwegian Down, ladjarja Norwegian cruise line, ki bo v naše mesto priplula tudi v petek, 18. oktobra.

Po en postanek bosta v Kopru oktobru zabeležili še dve potniški ladji. Azamara Quest, ladjarja Azamara Club Cruises, bo v naše pristanišče priplula v nedeljo, 20. oktobra, Marella Explorer, ladjarja Marella cruises, pa v ponedeljek, 21. oktobra.

V novembru začetek gradnje objekta potniškega terminala

Letošnjo sezono prihodov potniških ladij bo v soboto, 2. novembra, zaključil prihod potniške ladje Norwegian Pearl. Kot zanimivost dodajmo, da se bo po odhodu potniške ladje v začetku novembra začela gradnja novega objekta potniškega terminala, ki bo sklenjena ob 20. obletnici prihoda prve potniške ladje v Koper, spomladi 2025.

Foto: MOK