DomovNoviceKonec tedna bo v Koper kar dvakrat priplula potniška ladja

Konec tedna bo v Koper kar dvakrat priplula potniška ladja

Naši krajiNoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Prvič po letu 2019 bo v Koper ta petek in v nedeljo priplula potniška ladja. Obiskala nas bo manjša luksuzna ladja Sea Dream.

Potem ko je pandemija koronavirusa za poldrugo leto povsem ohromila pomorski potniški turizem v Kopru, nas bo ta petek, 20. avgusta in nedeljo, 22. avgusta, vendarle obiskala prva potniška ladja po letu 2019. Sea Dream je sicer manjša luksuzna ladja, ki bo na svojem krovu pripeljala približno 50 potnikov, pretežno Angležev in Američanov. V Koper bo v petek iz Rovinja priplula ob 8. uri zjutraj, v mestu pa se bo zadržala vse do 22. ure, ko bo odplula proti Benetkam. V nedeljo bo Sea Dream priplula ob 8. uri zjutraj, v mestu pa se bo zadržala do 18. ure.

Ladja, ki so jo leta 2015 razglasili za najboljšo ladjo v kategoriji luksuznih ladij za križarjenja, bo v naše mesto znova priplula v četrtek, 2. septembra.

Za september ostaja napovedan tudi prihod ladje Mein Schiff, in sicer 27. septembra, prav tako ostaja še nekaj prihodov drugih potniških ladij napovedanih za oktober.

Sicer je bilo v Kopru za letošnje leto sprva napovedanih več kot 50 prihodov potniških ladij, a so jih ladjarji zaradi aktualnih razmer in zapletov s koronavirusom sproti odpovedovali. V Mestni občini Koper in Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper ostajajo optimistični in upajo, da bo vsaj teh nekaj prihodov znova oživilo živahen turistični utrip v mestu.

Foto: Vojko Rotar