DomovNoviceV Pretorski palači so se poslovili od nekdanjega župana Pucerja

V Pretorski palači so se poslovili od nekdanjega župana Pucerja

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes so se vodstvo Mestne občine Koper, svetnice in svetniki Občinskega sveta Mestne občine Koper, družinski člani pokojnega, nekdanji župani Mestne občine Koper in predstavniki skupščine občine Koper z žalno sejo občinskega sveta Mestne občine Koper poslovili od nekdanjega župana Dina Pucerja.

»Poslavljamo se od velikega človeka, ki smo ga Koprčani tudi zaradi njegove skromnosti in preprostosti imeli radi. Zavedali smo se njegove dobrote, njegove iskrenosti in skrbnosti, s katero nas je vodil,« je na žalni seji v spomin na Dina Pucerja povedal Aleš Bržan. Poudaril je, da je v času njegovega županovanja Koper dobil obnovljeno Pretorsko palačo in da je poskrbel za ustanovitev koprskega poklicnega gledališča, ki je takrat po 44 letih Kopru ponovno dahnilo utrip odrskih desk.

Dino Pucer je bil kot soustanovitelj in dolgoletni predsednik Društva oljkarjev slovenske Istre tudi eden najbolj zaslužnih za pospešen razvoj te kmetijske panoge pri nas. »Tako pozorno in predano, kot je skrbel za ljudi, je skrbel tudi za domačo zemljo,« je poudaril Bržan. »Predvsem pa je bil pošten človek, ponosen Istran, navezan na svoj dom in svojo zemljo. Dragi Dino, počivaj v zasluženem miru,« je svoj govor sklenil koprski župan.

Še do jutri do 12. ure bo v Pretorski palači odprta žalna knjiga.

Foto: Tomaž Primožič