DomovNoviceV septembru pričakujemo sedem prihodov potniških ladij

V septembru pričakujemo sedem prihodov potniških ladij

Naši krajiNoviceSlovenijaTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Na koprskem potniškem terminalu je za mesec september napovedanih sedem prihodov potniških ladij, ki bodo v Koper pripeljale kar 14.350 potnikov iz celega sveta. Vse so stare znanke koprskega pristanišča, z izjemo nove luksuzne potniške ladje Norwegian Viva, ladjarja Norwegian Cruise Line, ki bo v naše pristanišče prvič priplula v nedeljo, 3. septembra.

Potniška ladja Norwegian Viva, ki bo kot prva v septembru prvič priplula v Koper v nedeljo, 3. septembra, je druga od šestih ladij nove generacije za križarjenje ladjarja Norwegian Cruise Line. Gre za potniško ladjo s kar 143.500 tonami, skoraj 300 metri dolžine in z zmogljivostjo za 3.100 potnikov tvori jedro nove generacij ladij, kjer je poudarek na energetski učinkovitosti s ciljem zmanjšati porabo med obratovanjem in zmanjšati vpliv na okolje.

Luksuzno notranjost in nadvse zanimivo zunanjost potniške ladje Norwegian Viva si lahko ogledate na povezavi.

V soboto, 9. septembra, bo k nam priplula stara znanka koprskega pristanišča, ladja Viking Sea, ladjarja Viking Cruises. Le dan kasneje, v nedeljo, 10. septembra, bo potniški terminal krasila Marella Explorer, ladjarja Marella Cruises, ki se bo v osrčje mesta vrnila še v sredo, 27. septembra.

V torek, 19. septembra pričakujemo potniško ladjo Enchantment of the seas, ladjarja Royal Caribbean International, ki je sicer v naše pristanišče prvič priplula letošnjega maja. Gre za kar 301 meter dolgo ladjo, ki na svojem krovu prevaža 3150 potnikov in članov posadke.

V soboto, 23. septembra, bo pristanišče krasila potniška ladja Mein Schiff 5, ladjarja TUI Cruises, ki bo priplula iz Zadra in bo svojo pot v večernih urah nadaljevala proti Trstu.

Kot zadnjo v devetem mesecu, v torek, 26. septembra, na potniškem terminalu pričakujemo potniško ladjo Marella Explorer 2, ladjarja Marella Cruises.

Ladjarji, ki so s svojimi potniškimi ladjami za križarjenja že obiskali Koper, ocenjujejo, da ima destinacija izreden potencial. Koper po njihovem mnenju ponuja odlično izhodišče za izlete po zaledju slovenske Istre in Sloveniji, ki potnike vedno znova navduši s svojimi naravnimi in arhitekturno obarvanimi lepotami ter pestro in kakovostno ponudbo domačih jedi.

Foto: MOK, Norwegian Cruise Line