DomovNoviceV Smokvici zaživel otroški poletni tabor

V Smokvici zaživel otroški poletni tabor

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

V istrski vasici Smokvica je med 7. in 12. julijem potekal drugi otroški poletni tabor Od kamenčka do zvezd. Organizirali sta ga domačinki Eva Kozjak in Natalija Marc, sicer študentki tretjega letnika dodiplomskega študijskega programa Razredni pouk na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem, ob pomoči prijateljev in ustanoviteljev Zavoda Empatiko, Erika Babiča, Sare Benska ter Karin Šket in s podporo Luke Koper, d. d. v okviru sklada Živeti s pristaniščem.

Študentki sta tabor izpeljali že drugo leto zapored, da bi triindvajset prijavljenih otrok pritegnili v naravo in jim vzbudili željo po sodelovanju, druženju ter pridobivanju novega znanja. Udeležili so se ga otroci iz okoliških krajev, ki so šestdnevno druženje začeli z jutranjo telovadbo, nato so sledile psihološke in socialno-interakcijske igre, ob katerih so začutili, kako pomembno je sodelovanje ter poznavanje drug drugega.

Otroci so urili tudi svoje ročne in ustvarjalne spretnosti ter uživali ob ustvarjalnih ter kuharskih delavnicah. Razgibali in igrali so se ob štafetnih ter vodnih igrah, lovu na zaklad, pohodu in kopanju. Večere so namenili druženju, petju in pečenju ob tabornem ognju, dan pa zaključili z branjem pravljic.

Tabor so popestrili tudi nočni kino, poigravanje z optičnimi iluzijami, gradnja hiške iz gline v bližnjem gozdičku in spanje v šotorih. Vseh pet mentorjev je poskrbelo tudi za okusne obroke, ki so jih sami pripravljali v kuhinji Bržanove domačije.