DomovNoviceV Vrtcu Koper s pomočjo donacije uredili senzorno sobo

V Vrtcu Koper s pomočjo donacije uredili senzorno sobo

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Vrtec Koper je prejel donacijo podjetja MK Group in Gorenjske banke v sklopu družbeno odgovornega programa Podpora družini, ki že sedmo leto zapored poteka v jadranski regiji. 25.000 evrov visoko donacijo so v enoti Ribica porabili za ureditev senzorne sobe, ki so jo slovesno odprli danes v družbi župana Aleša Bržana, predstavnikov MK Group in Gorenjske banke ter ravnateljice Alenke Rušt.

S tradicionalnim projektom Podpora družini si v okviru skupine MK Group tudi letos prizadevajo dvigniti kakovost bivanja prihodnjih generacij z donacijo otroškim vrtcem po Sloveniji v skupni vrednosti 150.000 evrov. Med izbranimi projekti je tudi ureditev senzorne sobe v Vrtcu Koper. Za ta namen je Gorenjska banka Vrtcu Koper prispevala 25.000 evrov.

Senzorno sobo je Vrtec Koper opremil v enoti Ribica, kjer je občina septembra 2022 odprla razvojni oddelek za predšolske otroke s posebnimi potrebami. Oprema v senzornih sobah namreč podpira in razvija senzorno integracijo, ki je v predšolskem obdobju izredno pomembna.

Med pripomočki, ki so našli svoje mesto v senzorni sobi, so tako vodni stolp, projektor z optičnimi vlakni, projektor z barvnimi motivi, glasbeni stolp, pripomočki za taktilnost in podobno. »Na ta način lahko otrokom ponudimo drugačno, celostno čutno izkušnjo v mirnem okolju. Primerna je za vse predšolske otroke, posebno uporabna pa je pri otrocih s posebnimi potrebami, ki imajo velikokrat težave in odstopanja na področju senzorne integracije,« je pozitivne plati senzorne sobe opisala ravnateljica Alenka Rušt.

Z novo pridobitvijo je zadovoljen tudi župan Aleš Bržan: »Senzorna soba v Vrtcu Koper je odlična pridobitev za vzgojo naših otrok. Zavedati se moramo, da na področju vzgoje in izobraževanja obstaja vedno večja potreba po individualnem spremljanju in pomoči otrokom, senzorna soba pa je eno izmed orodij, ki našim otrokom bistveno pomaga pri razvoju. Zato smo hvaležni Gorenjski banki in MK Group za donacijo, ki je pogrela srca tak otrokom kot delavcem vrtca.«

Otvoritev senzorne sobe so z nastopom popestrili vrtčevski otroci.

Foto: MOK