DomovNoviceVabljeni na brezplačno delavnico Zimski rez sadnega drevja in oljk v Šmarje

Vabljeni na brezplačno delavnico Zimski rez sadnega drevja in oljk v Šmarje

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Toplejši dnevi poleg prvih spomladanskih cvetlic naznanjajo tudi delo na vrtovih in v sadovnjakih. Najbrž se je marsikdo že lotil obrezovanja sadnega drevja, če pa ste na tem področju šele začetniki, boste lahko v okviru delavnice projektnega sveta Koper – zdravo mesto prejeli nekaj koristnih priporočil in napotkov pravilnega obrezovanja sadnih dreves, oljk. Brezplačna delavnica bo potekala v petek, 22. marca, ob 14. uri na posestvu Santomas v Šmarjah.

Mestna občina Koper želi v okviru delavnice projekta Koper – zdravo mesto tudi v prihodnje spodbujati uživanje lokalno pridelane hrane, povečati lokalno samooskrbo, oblikovati dostopne mreže za kupovanje pri lokalnih pridelovalcih, spodbuditi permakulturno pridelavo hrane, kjer dodajanje vode ni potrebno in prispevati k zmanjševanju debelosti pri otrocih oz. mladostnikih s podporo programov za promocijo zdravega življenjskega sloga.

Obrezovanje sadnih dreves, oljk je letošnja prva delavnica, ki sta s skupnimi močmi pripravila projektni svet Koper – zdravo mesto in Kmetijska zadruga Agraria Koper. Tokrat bodo udeleženci izvedeli, kako se lotiti obrezovanja sadnega drevja, kako zaščiti drevje po rezu in kako preprečiti različne težave s sadnim drevjem.

Delavnica omogoča udeležbo za največ 35 oseb s stalnim prebivališčem v Mestni občini Koper, zato je nujna predhodna prijava na elektronski naslov zdravomesto@koper.si. Prijave na delavnico so možne do zapolnitve mest oziroma najkasneje do ponedeljka, 18. marca.

V primeru slabega vremena delavnica odpade.

Foto: MOK, Santomas arhiv