DomovNoviceVabljeni na Pešbus z rokometaši Rokometnega društva Koper

Vabljeni na Pešbus z rokometaši Rokometnega društva Koper

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

V torek, 26. novembra 2019, bodo med 7.30 in 8.10 otroke na poti v nekatere koprske osnovne šole pospremili rokometaši Rokometnega društva Koper. Poleg dobre družbe s športnimi vzorniki bodo otroci dobili še vstopnice s povabilom na rokometno tekmo, pot pa zaključili s pozdravom učencev ob začetku pouka.

Pešbus je nacionalna kampanja spodbujanja odhoda otrok v šolo peš. Do šole hodijo v organizirani skupini, po stalnem urniku, varnih poteh in v spremstvu starejših. Letos projekt poteka na osnovnih šolah Dušana Bordona, Antona Ukmarja, Elvire Vatovec Prade, Sveti Anton in Škofije, kjer otroci pridno pešačijo in v svojo družbo vabijo še ostale vrstnike ter odrasle, ki bi želeli sodelovati kot spremljevalci.

Mestna občina Koper se že vrsto let pridružuje kampanjam za spodbujanja trajnostne mobilnosti. V letu 2018 je občina osvojila celo naziv najbolj aktivne občine na področju trajnostne mobilnosti. Trenutno v sklopu projekta SaMBA poleg Pešbusa izvaja še pilotne projekte za spodbujanje hoje v vrtec in usposabljanje starejših za (ponovno) uporabo kolesa za vožnjo po dnevnih opravkih v poznih letih. Vse z namenom spreminjanja mobilnostnih navad za spodbujanje zdravega in občanom prijaznega bivalnega okolja.

Projekt je sofinanciran v okviru transnacionalnega programa Interreg Območje Alp 2014–2020 iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Linije, postaje in točne ure odhodov najdete na www.etmkoper.si/pesbus