DomovNaši krajiVeliko navdušenje nad drsanjem ob morju

Veliko navdušenje nad drsanjem ob morju

Naši krajiNoviceProsti časTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprsko drsališče ob morju je v prvem tednu obratovanja navdušilo že številne obiskovalce.

Drsanje ob morju? Seveda, v Kopru se to da in to le korak od morja. Veliko drsališče, ki smo ga v Kopru tik ob morju postavili že tretje leto zapored, tudi letos navdušuje številne domačine in turiste.

Drsanje na največjem drsališču na prostem v Sloveniji je za marsikoga nepozabno doživetje. V dopoldanskih urah je drsališče namenjeno osnovnošolcem, tako se bo v mesecu dni na koprskih drsalnih ploskvah zvrstilo okoli tisoč učencev večinoma druge triade osnovnih šol Mestne občine Koper. Spomnimo, da je Mestna občina Koper tudi letos vsem osnovnim šolam v občini omogočila, da brezplačno izkoristijo dopoldanske termine na drsališču, jim zagotovila animacijo na ledu, šolam izven mesta pa financirala tudi avtobusni prevoz do Kopra.

Da je drsanje za otroke odlična popestritev za zimske dni, sta v torkovi oddaji Televizije Slovenija Dobro jutro potrdili tudi četrtošolki Osnovne šole Dušana Bordona Lia in Darja ter učitelj Klemen Božič. Njihove izjave si lahko ogledate v prispevku, ki je dostopen tukaj.

Sicer pa smo tudi mi na drsališču srečali številne zadovoljne obiskovalce.

Sebastjan Mikša: Največje drsališče le korak od morja je hvalevredno, saj praznično okrašenemu mestu daje unikatno zimsko kuliso. Veselje otrok je nepopisno, saj se lahko na ledeni plošči še veliko športnega naučijo, obenem pa uživajo v brezskrbnem drsanju s pogledom na morje in okolico mesta. Organizatorjem vse pohvale, saj so stezo postavili res na najbolj primerno mesto, ki samemu Kopru daje prav poseben zimski pečat.

Nataša Rok Poročnik: Drsališče, ki je letos ponovno postavljeno ob morju, je nekaj zelo lepega. Lokacija je nedvomno zadetek v polno za organizatorje, saj če sem iskrena, kaj takega le stežka najdemo v naši bližnji okolici le korak od morja. Sama gledam na to kot na čudovito športno, rekreativno povezavo z mestom, katerega zima in sneg le občasno presenetita. Za popestritev  popoldanskih športnih aktivnosti otrok je to zelo dobro, za sam Koper pa je to dodatna vrednost, ki bo najverjetneje v naše lepo mesto v teh prazničnih dneh privabila tudi veliko obiskovalcev oz. turistov iz tujine.