DomovNoviceVinakoper izlicitiral 49.050 evra donacije za pediatrični oddelek Splošne bolnišnice Izola

Vinakoper izlicitiral 49.050 evra donacije za pediatrični oddelek Splošne bolnišnice Izola

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Po letu dni premora se je včeraj v hotelu Kempinski Palace Portorož odvila 22. dobrodelna licitacija izbranih vin kleti Vinakoper. Tradicionalna prireditev, na kateri se za skupno dobro združijo vinski poznavalci, gostinci, gospodarstveniki in drugi dobrotniki, je letos potekala pod častnim pokroviteljstvom Ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Jožeta Podgorška. Licitacije se je skupno udeležilo kar 35 dražiteljev, ki so izlicitirali 49.050 evra. Dobrodelni izkupiček bo tudi tokrat namenjen pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola in s tem soustvarjanju boljšega jutri za naše najmlajše.

Dražitelje je skozi degustacijo 13 vzorcev vin letnikov 2020 in 2021 popeljal glavni enolog kleti Vinakoper Boštjan Zidar. Degustaciji bele zvrsti, chardonnaya, malvazij, refoškov, shiraza, merlotov, cabernet sauvignonov in rdečih zvrsti je sledila licitacija, ki jo je že tradicionalno vodil Mitja Meršol. Dražitelji so ob njegovi spodbudi k dobrodelnosti izlicitirali 49.050 evra. Največje zanimanje in posledično najvišjo ceno sta dosegla dva vzorca vin, za katera sta dražitelja odštela po 42 evrov za liter.

Dobrodelni izkupiček bo tudi letos namenjen pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Izola. Z današnjo dražbo se je skupni znesek vseh dosedanjih licitacij povzpel na 452.200 evra.

»Lansko leto smo morali zaradi razmer, povezanih z epidemijo, prestaviti našo dobrodelno licitacijo, letos pa smo napeli vse moči, da smo jo lahko izvedli v živo. Ponosni smo na zbrani znesek in izredno hvaležni vsem dražiteljem. To so naši prijatelji izbranega okusa in dobrega srca, saj že več kot dve desetletji z nami pišejo srčne zgodbe. Prav zaradi njihovega sodelovanja skozi pretekla leta smo lahko Splošni bolnišnici Izola namenili donacijo v višini 16.425 evrov. Zavedamo se, kako pomembna so ta sredstva za zagotavljanje boljše zdravstvene oskrbe naših najmlajših, zato se že veselimo nadaljevanja te čudovite prakse tudi v prihodnje,« je ob predaji čeka predstavnikom Splošne bolnišnice Izola poudaril direktor Vinakoper Borut Fakin.

Foto: Jaka Ivančič, Vinakoper