Vpis na fakultete samo še danes

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Še danes je možen vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe na javnih visokošolskih zavodih in zavodih s koncesijo za študijsko leto 2017/18.

Skupaj je na voljo 18.895 vpisnih mest, od tega 14.507 za redni in 2665 za izredni študij ter 1723 mest za tujce. V primerjavi z lanskim razpisom je razpisanih 494 mest manj.

Vpis poteka elektronsko s kvalificiranim digitalnim potrdilom, kandidati brez tega potrdila pa lahko natisnjen in podpisan prijavni obrazec pošljejo tudi po pošti.

Na ljubljanski univerzi je za redni in izredni študij na voljo 9411 vpisnih mest, na mariborski 4993, na primorski 1598, na novogoriški 190 in na samostojnih visokošolskih zavodih 980 mest.

Foto: Foto: radiovlna.sk

Kandidati lahko oddajo eno prijavo za vpis

Vsak kandidat lahko odda eno prijavo za vpis, kjer po prednostnem vrstnem redu izbere največ tri študijske programe, v katere se želi vpisati in za katere izpolnjuje oz. bo do rokov izpolnjeval pogoje za vpis.

Pri tem je pomemben vrstni red izbranih programov, saj bo kandidat uvrščen v prvega, za katerega bo izpolnil vse pogoje. Kandidati naj zato izberejo le tiste študijske programe, ki jih želijo študirati in za katere bodo izpolnjevali pogoje za vpis, sicer se želja ne bo upoštevala, svetujejo na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Pred iztekom vpisnega roka so se kandidati 10. in 11. februarja lahko udeležili tudi informativnih dnevov.

Drugi prijavni rok bo od 22. do 29. avgusta, tretjega pa ne bo. Letos bosta tako samo dva prijavna roka.