DomovNoviceVstopili smo v Fantazimo

Vstopili smo v Fantazimo

NoviceTurizem Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj, 6. decembra, si je tudi Koper nadel praznično preobleko. Z virtualnim prižigom novoletne razsvetljave v mestu se je začela letošnja Fantazima. Prižig lučk je na družbenem omrežju Facebook spremljalo številno občinstvo – do danes je video namreč zabeležil več kot 27 tisoč ogledov.  

Letošnje leto je posebno in tudi dnevi, ki so pred nami, bodo za večino od nas drugačni od prejšnjih let. Da bi ljudje, predvsem občanke in občani Kopra, kljub aktualnim razmeram in omejitvam začutili čarobnost praznikov, so sinoči v Kopru prižgali praznične luči, namesto tradicionalne prireditve pa dogodek pospremili s prazničnim videom. Vanj so poleg čudovitih posnetkov praznično okrašenega mesta vključili nekatere domače glasbenike in glasbene ustvarjalce, ki so prihajajoče praznike pospremili z lepimi mislimi in verzi, smeh in sproščenost pa sta v video vnesla hudomušna Bruno Brunič Brezbal (Tomaž Klepač) in Iztok Gustinčič – Mlečko.

Video je takoj po objavi naletel na odličen odziv, v živo ga je prek Facebooka spremljalo številno občinstvo, veliko ljudi si ga je ogledalo tudi kasneje. Vsi tisti, ki ga še niste uspeli pogledati, si ga lahko ogledate na Facebook straneh eKoper, Visit Koper in Aleš Bržan ter na YouTube kanalu Visit Koper. Občanke in občani Kopra so ob tem vabljeni, da si praznične lučke – ob spoštovanju veljavnih ukrepov in omejitev – ogledajo tudi v živo in tako začutijo čarobnost praznikov.

Letošnja novoletna okrasitev mesta prinaša kar nekaj novosti, ki jih ne gre spregledati. Novo podobo imata elegantna Verdijeva ulica in osrednji mestni trg – Titov trg, ki je s kočijo, velikimi svetlečimi kroglami in drugimi dekorativnimi elementi resnično pravljičen. Ob tem se lahko ustavite v prazničnem studiu Radia Capris v koprski Loggi in sodelujete v dobrodelni akciji Hladilnik toplega srca. Pot nato nadaljujte po Čevljarski ulici, od koder vas bodo zvezdnate luči, ambientalna praznična glasba in lično okrašene izložbe vodile do v zlato barvo odete Župančičeve ulice in romantičnega Prešernovega trga ter prav posebnega elementa v obliki srca, ki ob dotiku zažari v spremenjeni barvi.

V Hlavatyjevem parku pri tržnici si tudi letos lahko pobliže ogledate svetlobni živalski vrt z velikimi 3D-živalskimi motivi, na Carpacciovem trgu občudujete zlato oljko, osvetljeno s kombinacijo hladno-toplih belih svetil LED in se nato sprehodite do Ukmarjevega trga, kjer vas čakajo Božiček s sanmi in sneženi možje. Obvezna postojanka naj bo Kardeljeva ploščad, ki jo letos krasita velik svetlobni jelenček in novoletno drevo s 30 tisoč prazničnimi lučmi, ki je s 15 metri tudi najvišje umetno drevesce v državi.

Praznično podobo mesta zaokrožujejo okrašene vpadnice v mesto in v praznično preobleko odeta krožišča. Preostali program Fantazime je odvisen od veljavnih ukrepov. Spremljate ga lahko na spletni strani www.visitkoper.si in Facebook strani Visit Koper.