DomovNoviceZ avtom nič več po Petronijevi ulici

Z avtom nič več po Petronijevi ulici

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Od danes dalje je na Petronijevi ulici v Kopru ponovno vzpostavljena fizična ovira, ki bo preprečevala vožnjo po tej ulici za vsa motorna vozila. Izjema so stanovalci, imetniki posebnega ključa, ki jim ulica služi kot dostopna in dostavna pot do njihovih domov.

Fizična prepreka je bila na Petronijevi ulici postavljena že pred leti, vednar so jo  ob preplastitvi cestišča lani pristojni odstranili. V tem času je marsikateri voznik, še zlasti prebivalci starega mestnega jedra, ulico uporabljal kot bližnjico med Vergerijevim trgom in Trgom Brolo, saj si je na ta način bistveno skrajšal nepotrebno pot okrog mesta.

Ker je povečan promet po ulici močno bremenil tamkajšnje stanovalce, jim bistveno poslabšal bivalne pogoje in nemalokrat kalil nočni mir, se je koprska občina odločila, da bo na zahtevo in željo stanovalcev oviro ponovno postavila.

Ne glede na to pa bodo lahko občinski redarji ob večjih prireditvah in v primeru zapore Pristaniške ulice oviro začasno odklenili in tako stanovalcem mestnega jedra omogočili dostop do njihovih domov.