DomovNoviceZa več primorskih občin razglašena velika požarna ogroženost

Za več primorskih občin razglašena velika požarna ogroženost

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Zaradi visokih poletnih temperatur je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje na območju več primorskih občin, tudi na območju Mestne občine Koper, razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja. Do nadaljnjega je prepovedano kurjenje in izvajanje aktivnosti, ki lahko povzročijo požar.

Od 17. julija do preklica velika požarna ogroženost naravnega okolja velja na območju občin: Koper, Izola, Piran, Ankaran, Ilirska Bistrica, Pivka, Postojna, Sežana, Divača, Hrpelje – Kozina, Komen, Vipava, Ajdovščina, Nova Gorica, Kanal, Brda, Miren – Kostanjevica, Renče – Vogrsko in Šempeter – Vrtojba.

V naravnem okolju je poleg požiganja in odmetavanja gorečih in drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ali izvajati ognjemete.

Požarna ogroženost naravnega okolja se krajevno povečuje tudi drugod po državi, zlasti v jugovzhodnem delu države, opozarjajo na Upravi RS za zaščito in reševanje. Napovedujejo, da se bo v prihodnjih dneh ogroženost predvidoma večinoma še povečevala. Svetujejo previdnost pri uporabi ognja v naravnem okolju ter pri uporabi predmetov, naprav ali snovi, ki bi v naravnem okolju in drugod na prostem lahko povzročile požar.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

Foto: Vojko Rotar, MOK arhiv