ZASTOJI NA CESTAH: Tudi danes kolone na mejnih prehodih

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Zastoji zaradi poostrenega nadzora na meji s Hrvaško se nadaljujejo tudi danes. Vozniki že od jutra na vstop v Hrvaško na različnih mejnih prehodih čakajo od 30 minut do štiri ure, zaradi česar jim na prometno informacijskem centru priporočajo uporabo mejnih prehodov Jelšane in Novokračine.

Po podatkih policije vozniki za izstop iz Slovenije najdlje čakajo na Obrežju, in sicer štiri ure. Na tem mejnem prehodu je čakalna doba za vstop v državo uro in 15 minut za avtobuse ter eno uro za tovorna vozila. Na Dragonji je čakalna doba za vsa vozila tako za izstop kot za vstop 30 minut, na Gruškovju pa vozniki osebnih vozil na izstop iz Slovenije čakajo eno uro.

Na Starodu je čakalna doba za izstop iz države za vsa vozila tri ure in pol, za vstop pa 30 minut. Na mejnih prehodih Slovenska vas, Sočerga in Sečovlje vozniki za izstop iz države čakajo 30 minut, na Rigoncah pa 40 minut, je navedeno na spletnih straneh Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Foto: novice.najdi.si

Zastoji so tudi na mnogih drugih cestnih odsekih po državi. Daljši zastoj, in sicer tri kilometre, je na dolenjski avtocesti med Brežicami in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški. Zaprta je tudi vzporedna regionalna cesta Brežice-Mokrice v Prilipah danes do 21. ure. Voznikom priporočajo uporabo manjših mejnih prehodov Metlika in Rigonce.

Krajši zastoj je na dolenjski avtocesti med predorom Mali vrh in priključkom Šmarje Sap proti Novem mestu in proti Ljubljani ter na cestah Podlehnik-Gruškovje in Podgrad-Starod.

Zaradi prometne nesreče je zaprt prehitevalni pas na dolenjski avtocesti med priključkom Novo mesto vzhod in priključkom Kronovo proti Obrežju. Na tem odseku je zastoj dolg 500 metrov, je še navedeno na spletnih straneh prometno informacijskega centra.

Povečan promet je deloma posledica tudi počitnic v sosednji Avstriji in na Bavarskem.