DomovNoviceZavod Modri december vabi na predavanji o avtizmu

Zavod Modri december vabi na predavanji o avtizmu

Naši krajiNoviceObvestilaPogovoriProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Zavod Modri december v prihodnjem tednu organizira dve predavanji za starše otrok z avtizmom. Predavanji bosta potekali v prostorih Osnovne šole Škofije ob 17.30. V torek, 22. oktobra, bo predavanje za starše otrok z avtizmom v vrtcu, v četrtek, 24. oktobra, pa za starše šolajočih se otrok z avtizmom.

Na predavanjih bodo predstavljene značilnosti avtizma ter njegov vpliv na življenje otrok z avtizmom in njihovih družin. O avtizmu bo predavala Patricija Lovišček, univ. prof. defektologije.

Staršem bodo v prostorih zavoda Modri december v Kopru na voljo še individualna svetovanja za podporo družini.

Avtizem je razvojna nevrološka motnja, ki pomembno vpliva na posameznikovo komunikacijo, povezovanje z drugimi ter na razumevanje sveta. Pri otroku se odraža na vseh področjih razvoja – na govornem, socialnem, spoznavnem in čustvenem. Obstajajo različne stopnje te motnje, od visoko funkcionalnega avtizma do hujših oblik. Posamezniki imajo poleg avtizma pogosto tudi druge genetske, presnovne ali nevrološke motnje, npr. epilepsijo. Nekateri potrebujejo intenzivno oskrbo vse življenje, spet drugi pa se prilagodijo na samostojno življenje.

Predavanji je omogočila Mestna občina Koper. Zavod Modri december je bil namreč uspešen na Razpisu za sofinanciranje preventivnih programov v MOK za leto 2024.

Foto: Zavod Modri december, Pexels