DomovNoviceZelena akademija s polnimi jadri naprej

Zelena akademija s polnimi jadri naprej

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Projekt Zelena akademija nadaljuje širjenje svojega poslanstva na morju, to je ozaveščanja mladih o problematiki onesnaževanja morja, predvsem s kosovnimi, plastičnimi odpadki. 20-metrski jadrnici CleanSport one in too sta pred dnevi v svoji morsko obarvani učilnici na prostem gostili Palčico Pomagalčico in njene škratke.

Učilnica na prostem je po epidemiji Covida-19 pred dnevi na svoj krov znova sprejela učence 3. razredov Osnovne šole Antona Ukmarja iz Kopra. Svoj razred je na to posebno ekskurzijo popeljala tudi Larisa Štoka, sicer bolj znana kot Palčica Pomagalčica. Gre za razred škratkov, ki so učiteljico popeljali na pot dobrodelnosti, prek katere jo je spoznala širna Slovenija. »Ta razred sem dobila že lani in skupaj smo za novo leto sodelovali v humanitarni akciji. Ravno ta njihova posebna želja pomagati me je spodbudila, da se tudi sama podam na to pot,« se je začetkov svoje humanitarne poti spomnila Štoka in dodala: »Ker smo Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki tudi ekološko društvo, sem vesela, da jim lahko ponudim možnost, da ekologijo doživijo tudi v učilnici na prostem, saj je to nekaj popolnoma drugega kot pogovor za štirimi stenami. Vpleteni so v vse ekološke akcije, zato sem prepričana, da si več kot zaslužijo to lepo doživetje.«

Letos se je ekipi Green academy – Zelena učilnica pridružil tudi nov prijatelj, kit iz plastenk. »Osnovnošolci, ki jih bomo z jadrnico popeljali na morje, imajo domačo nalogo, da kitu najdejo primerno ime. Ko ga bomo našli, bomo kita tudi uradno preimenovali na upravni enoti,« je še dodal vodja projekta Jure Orel.