DomovNoviceZnan je zmagovalec Sanrema

Znan je zmagovalec Sanrema

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Zmagovalec 67. festivala italijanske popevke v San Remu, ki ga zelo radi spremljamo tudi vsi Primorci, je postal 34-letni Francesco Gabbani s skladbo Occidentali’ s Karma. Na zmagovalnem odru sta ob njem stala še veteranka italijanske kancone Fiorella Mannoia in Ermal Meta.

Petdnevni glasbeni spektakel so tudi letos zaznamovali številni gostje iz sveta zabave ter visoka gledanost.

Gabbani, ki je lani slavil med mladimi izvajalci, je v mesto rož prišel s precej nekonvencionalno skladbo, kar je neobičajno za San Remo. V skladbi je po zgledu slavnega Franca Battiata v moderne plesne ritme vpletel zapleteno besedilo, ki prehaja iz italijanščine v druge jezike, kar je razvidno že iz naslova, ki ga lahko približno prevedemo kot Karma Zahodnjakov.

Fiorella Mannoia se je pri 62 letih uspešno vrnila na oder gledališča Ariston, njena skladba Che sia benedetta (Naj bo blagoslovljena) je poleg drugega mesta osvojila tudi nagrado za najboljše besedilo in nagrado po izboru novinarjev. Tretjeuvrščeni Ermal Meta je s skladbo Vietato morire (Prepovedano umreti) dobil tudi nagrado kritikov.

Tudi letošnji festival je dosegel odlično gledanost. Glasbeni spektakel so zaznamovali številni glasbeni gostje, kot so Zucchero, Robbie Williams in Ricky Martin, in slavne osebnosti iz sveta filma in športa, med katerimi sta bila tudi hollywoodski igralec Keanu Reeves in nogometaš Francesco Totti.