DomovNoviceZnane so tri najbolj izvirne risbe na temo evropskega prvenstva

Znane so tri najbolj izvirne risbe na temo evropskega prvenstva

NoviceObvestilaŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Med 15 najbolj izvirnimi risbami, ki jih je izbrala komisija, izdelali pa so jih učenke in učenci prvih treh razredov osnovnih šol v vseh štirih občinah slovenske Istre, je javnost s spletnim glasovanjem izbrala tri najboljše v posamezni kategoriji (1., 2. in 3. razredi). Glasovalo je kar 1.774 uporabnikov, s svojo risbo so najbolj prepričali Nicolas Jačimović, Gal Reščič in Svit Bratkovič Žižek.

V sklopu natečaja za najbolj izvirno risbo na temo evropskega prvenstva je komisija, ki so jo sestavljali trener FC Koper Rodolfo Vanoli, predsednik MNZ Koper Borut Knafelc, nekdanji mednarodni nogometni sodnik Roberto Ponis, učitelj likovne vzgoje Igor Pucer in učiteljici razrednega pouka Sara Grzetič ter Ina Jurinčič, prejela več kot 200 risb, med katerimi je izbrala po pet najbolj izvirnih v posamezni kategoriji (1., 2. in 3. razredi OŠ). Sledilo je spletno glasovanje javnosti, ki je izbirala tri najbolj izvirne risbe.

V kategoriji 1. razredov je s skupno 237 glasovi zmagal Nicolas Jačimović, drugo mesto je osvojil Tilen Horvat Batagelj (189 glasov), tretja je bila Stela Križman (158 glasov), četrti je bil Tevž Štoka (149 glasov), Arne Pistotnik jih je na petem mestu zbral 34.

V kategoriji 2. razredov je prepričljivi zmagovalec Gal Reščič, ki je zbral 421 glasov, Selena Piciga jih je zbrala 249, za njima so se zvrstili še Luka Janjič (118 glasov), Agnes Milanič (85 glasov) in Mia Čatakovič (83 glasov).

Najbolj tesno je bilo v kategoriji 3. razredov, Svit Bratkovič Žižek je na prvem mestu zbral 268 glasov, le 7 več od Lee Belcijan Štok (261 glasov). S 151 glasovi je tretje mesto osvojil Matija Golob, Lara Đukić je zbrala 137 glasov, medtem ko jih je Mia Krivec 43.

Vsem zmagovalcem, ki bodo prejeli uradni dres slovenske nogometne reprezentance, iskreno čestitamo. Nagrade bo prejelo tudi preostalih dvanajst sodelujočih, saj jih bo koprski organizacijski odbor nagradil za trud in inovativnost ter jim zagotovil navijaško majico v barvah slovenske reprezentance.