DomovNoviceŽupan podelil priznanja 74 najuspešnejšim maturantom

Župan podelil priznanja 74 najuspešnejšim maturantom

Naši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

V šolskem letu 2023/2024 se je med najuspešnejše maturante in maturantke zapisalo 74 dijakov in dijakinj, ki prihajajo iz vseh štirih koprskih srednjih šol in Ljudske univerze Koper. Župan Mestne občine Koper Aleš Bržan jim je drevi v Gledališču Koper čestital za odličen uspeh na maturi, jim podelil posebna priznanja in zaželel veliko uspeha tudi v študijskih klopeh.

74 najuspešnejših dijakov, ki so v letu 2024 zaključni izpit, poklicno maturo ali splošno maturo opravili z odliko, prihaja iz štirih koprskih srednjih šol, in sicer Gimnazije Koper, Gimnazije Gian Rinaldo Carli Koper, Srednje ekonomsko-poslovne šole Koper in Srednje tehniške šole ter Ljudske univerze Koper. Med njimi lahko še posebej pohvalimo šest zlatih maturantov, ki so pri splošni maturi presegli prag 30 točk, in dva zlata maturanta pri poklicni maturi.

Župan je najuspešnejšim srednješolkam in srednješolcem izročil posebno priznanje ter darilce in jim na novi življenjski poti zaželel veliko sreče in uspehov.

Voditeljske niti sta uspešno prepletala komika Perica Jerković in Marko Žerjal, za glasbene vložke pa je poskrbela skupina BOOOM!

Foto: MOK