DomovNoviceŽupan podelil priznanja najuspešnejšim maturantom

Župan podelil priznanja najuspešnejšim maturantom

Novice Preglej vse novice
Deli vsebino

Letos se je med najboljše z zlatimi črkami zapisalo kar 76 maturantk in maturantov štirih koprskih srednjih šol in Ljudske univerze. V dvorani sv. Frančiška Asiškega jih je danes sprejel župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in jim za odličen uspeh na maturi ter uspešen zaključek srednje šole podelil posebna priznanja.

Najuspešnejši dijaki, ki so v letu 2019 zrelostni izpit opravili z odliko, prihajajo iz štirih koprskih srednjih šol, in sicer Gimnazije Koper, Gimnazije Gian Rinaldo Carli Koper, Srednje ekonomsko-poslovne šole Koper in Srednje tehniške šole, ter Ljudske univerze, zato so jim ob tej priložnosti v roke segli tudi ravnatelji šol. Župan Aleš Bržan je najuspešnejšim maturantom položil na srce, naj se ne bojijo niti izzivov v svetu, a naj ob tem nikoli ne pozabijo, od kod prihajajo. Dodal je, da se uspeh ne meri v denarju, temveč v sreči. Vsak kdaj doživi razočaranje, a mu vedno znova sledijo srečni trenutki, treba jih je le znati ujeti.

 

Večer je s svojim nastopom popestrila Lea Sirk, ki se je mladim približala s pesmimi Recept za lajf, Po svoje in Moj profil, odlomek iz knjige Šavrinke Marjana Tomšiča pa je prebrala Darija Krkoč.