DomovNoviceŽupan prisluhnil mladim

Župan prisluhnil mladim

Naši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Mladi sodijo med najpomembnejše stebre naše družbe, na katerih slonita tako lokalni kot nacionalni razvoj. Predstavljajo ogledalo lokalne skupnosti koprskega območja in s svojim prizadevanjem nedvomno vplivajo na smer razvoja celotne občine, zato je Zavod za mladino, kulturo in turizem v Centru mladih Koper skupaj z Mladinskim svetom Slovenije včeraj izvedel dogodek Pizza z odločevalci.

Na dogodku, katerega osrednja tema je naslavljala problematiko prostorov za mlade, sta mladim prisluhnila župan Mestne občine Koper Aleš Bržan in vodja urada za družbene dejavnosti Mestne občine Koper Timotej Pirjevec.

Mladi so lokalnima odločevalcema predstavili težave, s katerimi se mladi v Mestni občini Koper soočajo, predvsem problematiko prostorov za mlade, ki bi bili popolnoma opremljeni in z ustrezno akustiko ter bi lahko sprejeli večje število obiskovalcev. Poudarili so tudi, da si želijo prostor, ki bi bil v neposredni bližini mesta, saj so kot drugi problem poudarili težavo javnega prevoza za tiste mlade, ki živijo na podeželju.

Župan je mlade pozval, da se mladinske organizacije povežejo in skupno nastopajo kot enotna skupina. Mladim je svetoval, da če potrebujejo prostore za mlade, naj pripravijo predlog vsebine prostora in aktivnosti, ki jih želijo izvajati, vsekakor pa v mestnem jedru Mestna občina Koper ne more zagotavljati nočnih zabav do poznih jutranjih ur, saj jih pri tem omejuje že zakonodaja, ki določa, da morajo občanom zagotavljati osemurni neprekinjen počitek. Poudaril je tudi, da je Mestna občina Koper pripravljena stopiti v javno-zasebno partnerstvo pri obnovi ali izgradnji novih prostorov, če se le najde kdo, ki je pripravljen sprejeti odgovornost vlaganja v prostor. Glede javnega prevoza pa je župan podaril, da tega v zaledju Mestne občine Koper ureja Ministrstvo za infrastrukturo. Predlagal jim je, da problematiko naslovijo na ministrstvo ter mladim obljubil, da jih bo pri tem podprl.

S podporo delavnice in konstruktivnega dialoga so se mladi tako počutili slišane in skupaj z odločevalci ugotovili, kako postopati v prihodnje.

Foto: Center mladih Koper, MOK