DomovKulturaZveza kulturnih društev Mestne občine Koper vabi na koncert jubilantov

Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper vabi na koncert jubilantov

KulturaNaši krajiNoviceProsti čas Preglej vse novice
Deli vsebino

Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper vas v nedeljo, 19. septembra, ob 19. uri vabi na koncert Poklon jubilantom na Martinčevem trgu. V zvezi so ponosni, da imajo letos kar pet jubilantov, ki s svojimi nastopi vedno znova prevzamejo občinstvo. Tako bodo na koncertu nastopili Klapa Semikantá, Mešani pevski zbor Obalca Koper, Moški pevski zbor Cirila Kosmača Koper, Kulturno društvo Pihalni orkester Koper in Pihalni orkester Sv. Anton.

Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper (ZKD MOK) je samostojno in nepridobitna organizacija, ki združuje kulturna in kulturno-umetniška društva na področju ljubiteljske kulture v koprski občini. V zvezo je trenutno včlanjenih 40 ljubiteljskih društev. Med njimi je največ pevskih zborov, orkestrov, pa tudi gledaliških, plesnih in folklornih skupin.

Klapa Semikantá: 10 let delovanja

Klapa Semikantá poslušalcem ponuja dalmatinski melos iz istrskih grl. V desetih letih je nanizala neverjetna doživetja: snemanje televizijskih in radijskih oddaj, nastopi z dalmatinskimi legendami. Fantje se v teh dneh že pripravljajo na snemanje nove skladbe, ki bo prav gotovo spet opevala lepote naše Istre.

Mešani pevski zbor Obalca Koper: 20 let delovanja

MePZ Obalca si prizadeva pripraviti kakovosten koncertni program zborovskih skladb, ki obsega kompozicije iz različnih obdobij in slogov. Redno se udeležuje občinskih prireditev in sodeluje na pomembnejših zborovskih srečanjih. Še naprej si želijo razvijati pevsko kulturo v našem lokalnem prostoru.

Moški pevski zbor Cirila Kosmača Koper: 40 let delovanja

Društvo je dejavno na področju vokalne glasbe in trenutno šteje devet pevcev. Tako kot večina zborov tudi njihov zbor povezuje veselje do petja in druženja, z željo po ohranitvi bogate pevske kulturne dediščine. Zbor je prisoten na kulturnih prireditvah v Kopru kot tudi na dobrodelnih koncertih in drugih pevskih srečanjih.

Kulturno društvo Pihalni orkester Koper: 40 let delovanja

Pihalni orkester v simfonični zasedbi, ki šteje okrog 60 članov. Do danes so zaigrali na skoraj 900 nastopih ter vseskozi veliko pozornost namenjajo ohranjanju glasbene identitete slovenske Istre. V domačem kraju je orkester najbolj poznan po tradicionalnih božično-novoletnih koncertih.

Pihalni orkester Sv. Anton: 120 let delovanja

V 120-letni zgodovini neprekinjenega delovanja so igrali tako doma kot tudi v tujini. Pihalni orkester Sveti Anton ob svoji 120. obletnici delovanja vabi vse ljubitelje glasbe na svoje koncerte, tiste pogumnejše pa tudi, da se jim pridružijo k igranju. Vabljeni tako mladi kot tudi mladi po srcu.

V primeru dežja bo prireditev Poklon jubilantom v dvorani Svetega Frančiška.

Foto: ZKD MOK