DomovNoviceZveza kulturnih društev MOK ob prazniku kulture podelila priznanja

Zveza kulturnih društev MOK ob prazniku kulture podelila priznanja

KulturaNaši krajiNovice Preglej vse novice
Deli vsebino

Danes je v dvorani Hermana Pečariča na Škofijah v organizaciji Zveze kulturnih društev Mestne občine Koper (ZKD MOK) in Društvom Istrski grmič Škofije potekala osrednja proslava ob slovenskem kulturnem prazniku s podelitvijo priznanj in plaket ZKD MOK zaslužnim ljubiteljskim ustvarjalcem v občini. Proslave z naslovom Kultura nas združuje se je udeležila tudi podžupanja Mestne občine Koper Mateja Hrvatin Kozlovič.

Ob govoru osrednje govornice Maje Jerman Bratec, predsednice Zveze kulturnih društev Slovenije, so podelili tudi odličja ZKD MOK za leto 2023. Za posebne dosežke sta jih prejela Pihalni orkester Koper in Pihalni orkester Marezige. Priznanja za dolgoletno delo na področju ljubiteljske kulture so izročili dr. Vesni Bajić Stojilković, Sonji Mezgec in nekdanjemu odboru Glasbenega društva Obalni komorni orkester. Plaketo ZKD MOK pa je za lanske izjemne dosežke prejel Mešani pevski zbor Obala Koper.

Osrednjo nit kulturno obarvane proslave so popestrili nastopi posameznih društev včlanjenih v ZKD MOK – Mešanega pevskega zbora Obala Koper, priložnostne zasedbe Obalnega komornega orkestra in Folklorne skupine Oljka, ki deluje v okviru Kulturnega društva Hrvatini. Pod okriljem Kulturnega društva Istrski grmič pa so nastopili recitatorska skupina društva skupaj z učenci OŠ Oskarja Kovačiča Škofije, Ženska vokalna skupina Dekleta s Škofij, nekdanji pevci Okteta Škofije in drugi.

Več informacij o letošnjih prejemnikih odličij ZKD MOK za leto 2023 na povezavi.

Foto: Alan Radin