DomovObvestilaS projektom PONI do zagona podjetniške ideje

S projektom PONI do zagona podjetniške ideje

Naši krajiNoviceObvestila Preglej vse novice
Deli vsebino

Marsikdo ima v sebi podjetniško žilico, vendar ne ve, kako bi poslovno idejo spremenil v uspešen posel. Ravno zato Evropski sklad za regionalni razvoj in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije tistim s podjetniško idejo ponujata sredstva, s katerimi jo lahko v štirih mesecih pretvorijo v lastno podjetje. Podjetniško usposabljanje izvaja Regionalni razvojni center Koper pod okriljem projekta Podjetno nad izzive – PONI Obalno-kraška. Rok za oddajo vloge na javni razpis je podaljšan. Rok za oddajo vlog je do ponedeljka, 11. aprila.

Projekt PONI, Podjetno nad izzive, sočasno izvaja osem organizacij v Sloveniji, in sicer v obalno-kraški, osrednjeslovenski, jugovzhodni Sloveniji, gorenjski, koroški, pomurski, podravski in primorsko-notranjski regiji. Regionalni razvojni center Koper s četrtim javnih razpisom še naprej podpira podjetniške ideje in s tem zagon novih podjetij. Prijavijo se lahko vsi s poslovno idejo in željo po samostojni podjetniški poti, ali imajo hobi, ki bi ga radi spremenili v poklic. Četrta skupina PONI bo z delom začela maja 2022.

Za obdobje štirih mesecev, kolikor traja program, se udeleženci zaposlijo pri Regionalnem razvojnem centru Koper. V tem času bodo za potencialne podjetnice in podjetnike organizirali različna usposabljanja – od razvoja poslovne ideje, raziskave trga, marketinga, javnega nastopanja, do priprave finančnega načrta, na voljo pa bodo tudi individualna svetovanja.

Prijavna dokumentacija in razpisa sta dostopna na spletni povezavi, predstavitev razpisa bo v četrtek, 3. marca, prek spletne aplikacije Zoom. Vsi zainteresirani se lahko prijavijo prek elektronskega naslova tina.matekovic@rrc-kp.si.

Sicer bo RRC do konca projekta leta 2023 pripravil še dva javna razpisa, in sicer julija in decembra letos. Na vsakem razpisu bodo med prijavljenimi kandidati izbrali do 11 udeležencev, tako bo v celoten projekt vključenih 62 oseb.