DomovSlovenijaV Istri turistične kapacitete skoraj v celoti zasedene

V Istri turistične kapacitete skoraj v celoti zasedene

Slovenija Preglej vse novice
Deli vsebino

V času velikonočnih praznikov se v istrskih občinah mudi precej turistov. Večina hotelov v Piranu in Portorožu je polno zasedenih, polno ali skoraj v celoti zasedene so tudi kapacitete v Izoli, podobno je tudi v koprski občini, kjer zasedenost kapacitet presega 80 odstotkov.

Nastanitvene kapacitete v Mestni občini Koper so skoraj v celoti zasedene. Po podatkih Turistične organizacije Koper, med obiskovalci tudi letos prevladujejo Italijani, Nemci in Belgijci ter domači gostje.

Polno zasedenih je tudi večina hotelov v piranski občini, pravijo v Turističnem združenju Portorož. Med gosti kot običajno prednjačijo Italijani, sledijo jim Avstrijci, veliko pa je tudi slovenskih gostov. Povprečna doba bivanja je od dveh do treh dni.

Precej podobna je tudi slika v Občini Izola, kjer so namestitvene kapacitete, za katere spremljajo podatke, skoraj v celoti zasedene. Tako je polno zaseden Hotel Delfin, zasedenost v Hotelu Marina je podobna kot lani, kjer so vse praznične dni polno zasedeni tudi v restavraciji. Tudi hoteli San Simon, Belvedere in Keltika so skoraj polno zasedeni. Glede na rezervacije je med tujimi gosti opaziti največ Avstrijcev, Italijanov in Nemcev.

V Izoli sicer letos že januarja in februarja beležijo pozitivne rezultate. Tako so zabeležili 15-odstotno rast pri opravljenih hotelskih nočitvah, odlično pa so bili zasedeni tudi hostli ter agencije, ki oddajajo sobe. Skupaj so v prvih dveh mesecih letošnjega leta zabeležili 16-odstotno rast nočitev v primerjavi z lanskim letom. Domačih gostov je bilo za 12 odstotkov več, tujih pa za 40 odstotkov. Pozitivne so tudi napovedi za marec.