DomovŠportBron primorskima jadralkama

Bron primorskima jadralkama

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Med slovenskima jadralkama, ki sta na svetovnem prvenstvu olimpijskega razreda 470 v Solunu osvojili bronasto medaljo, je tudi Koprčanka. Veronika Macarol se je tako s partnerko Tino Mrak še enkrat okitila z medaljo. Že pred zadnjo regato, v kateri sta bili osmi, sta bili na skupno tretjem mestu – to uvrstitev sta jadralki uspeli zadržati tudi po finalnem plovu.

“Na svetovno prvenstvo sva s Tino odšli z veliko željo po medalji. Zaradi moje poškodbe sva letos morali izpustiti evropsko prvenstvo. Za celotno ekipo je bilo to zelo težko obdobje, a smo iz te slabe izkušnje vsi skupaj, vključno z najinim trenerjem Tomažem Čopijem, izvlekli najboljše in na svetovno prvenstvo odšli še močnejši.” je povedala uspešna Koprčanka Veronika Macarol

Članici Pirata iz Portoroža sta si po napornem tednu tako uspeli izboriti prvo odličje na svetovnem prvenstvu (SP). Macarolova je pojasnila, da so se dnevi kar malce vlekli ob vsem čakanju na primeren veter, ki je navadno zapihal pozno popoldan.

Pred težko pričakovanim odličjem na SP sta že bili prvi in tretji na prvenstvu stare celine. Omenjena slovenska posadka se lahko pohvali tudi s šestim mestom z lanskoletnih olimpijskih iger v Riu de Janeiru.

Koprčanka nam je zaupala, da je bil zaključek turnirja izredno zahteven: “Zadnja dva dneva sta bila zelo stresna, saj sva morali narediti vse, da bova lahko medaljo pripeljali domov.” In to je dekletoma tudi uspelo.

Grčija jima bo zagotovo ostala v lepem spominu. Foto: Matej Družnik/Delo

Naslov svetovnih prvakinj sta v Grčiji osvojili Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Irmina Mrozek Gliszczynska (42 točk), ki sta z 28 točkami prepričljivo vodili pred finalno regato, srebro pa sta si prijadrali Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre (48 točk). Millsova je s Saskio Clark lani osvojila zlato olimpijsko medaljo, leta 2012 pa srebrno. Slovenki sta na koncu osvojili 66 točk. Četrti sta na koncu bili Nizozemki Afrodite Zegers in Anneloes Venn, ki sta sicer vodilni na svetovni lestvici 470. Za našima jadralkama sta zaostali za pet točk.

Medalja, ki se je izmikala, je končno tu

Veronika Macarol in Tina Mrak sta lani na Mallorci že osvojili bron, zlato kolajno pa sta si okoli vratu nadeli v danskem Aarhusu. Predlani sta bili nekoliko bolj razočarani, saj sta si na SP v Haifi v Izraelu prijadrali “zgolj” 13. mesto, še večji udarec pa jima je predstavljalo 32. mesto na SP v Argentini. Po zadnjih rezultatih sodeč sta jadralki znova v odlični formi.

“To je najina prva medalja iz svetovnih prvenstev, zato nama pomeni res veliko. Vedno sva bili zelo blizu medalji na SP, tokrat sva jo končno osvojili.” je pogovor za eKoper zaključila Veronika Macarol.