DomovŠportBronxi zelo uspešni na mednarodnem prizorišču

Bronxi zelo uspešni na mednarodnem prizorišču

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Škofijski malonogometaši FC Bronx po uspešno zaključeni sezoni še zdaleč ne počivajo. Selekcija U15 se je namreč s turnirja v Zagrebu vrnila z zmago, tretje mesto pa so osvojili na v Baja Luki, kjer je padla tudi velika Crvena zvezda

FC Bronx so izjemno uspešno sezono v mlajših selekcijah, ki je na obalo pripeljala tudi naslov državnega prvaka v kategoriji starejših dečkov nadgradili s projektom, ki so ga poimenovali Futsal life, v okviru katerega mlajše selekcije gostujejo na številnih mednarodnih turnirjih. Mladim Škofijotom mednarodna konkurenca očitno dobro dene, saj dosegajo izvrstne rezultate.

Prvi so se na mednarodni turnir v Zagreb odpravili kadeti. Tekmovanje so zaključili v ¼ finalu, kjer so šele po streljanju penalov klonili proti hrvaškemu državnemu prvaku in kasnejšemu zmagovalcu Zagreb Futsal Cupa ekipi Slavonski Brod. Tako so rumeno modri v konkurenci klubov iz Hrvaške, Srbije, Madžarske in Slovenije osvojili 5 mesto.

Le teden dni kasneje so se na isto prizorišče odpravili fantje iz selekcije U15. Slovenski državni prvaki so dobesedno pometli z mednarodno konkurenco, zabeležili 6 zaporednih zmag v enem samem dnevu in prvič v 11 letni zgodovini turnirja naslov odnesli v Slovenijo. Dva mlada Bronxa Enej Marsetič in Andrej Baruca sta bila izbrana v najboljšo peterko turnirja.

Mladi zmagovalci so že teden kasneje odpotovali v oddaljeno Banja Luko, kjer so kot edini povabljeni zastopali slovenski nogomet. Jelen Kup, kot se je turnir imenoval po glavnem pokrovitelju, je na ogled postavil predvsem najboljše Bosanske in Srbske klube med katerimi je zagotovo najbolj zveneče ime bila Beograjska Crvena Zvezda.

Čeprav se je igralo po nekoliko prirejenih pravilih so se Bronxi odlično znašli. En poraz v skupinskem delu tekmovanja jim je na koncu odnesel tekmo za prvo mesto, so se pa zato za bronasto kolajno pomerili ravno z beograjskim velikanom in ga visoko ugnali. 5 proti 2 je bil rezultat v korist rumeno modrih. Fantje so se vrnili domov polni pozitivnih vtisov in ponosni na dostojno zastopanje naše države v mednarodni konkurenci.

S tem pa odmevnih nastopov še ni konec. Že ta konec tedna se v Novi Vinodolski odpravljata kar dve klubski selekciji podprti s številnimi navijači – tako kadeti kot starejši dečki se bodo znova pomerili v močni mednarodni konkurenci in tako pridobivali izkušnje za bodoče pomembne tekme in nove naslove državnih prvakov.

Zaključek letošnje malonogometne sezone se bo zgodil na Škofijah, ki bodo od 8. do 15. julija gostile 1. Summer futsal fest Koper 2018, na katerem bo nastopilo več kot 100 ekip iz Slovenije in tujine.