DomovŠportBronxom spodnesla tla pod nogami ekipa iz Sevnice

Bronxom spodnesla tla pod nogami ekipa iz Sevnice

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Bronxi so po prvi tekmi četrt finala državnega prvenstva zašli v resne težave. Ekipa Sevnice jih je namreč včeraj premagala po streljanju šestmetrovk.

V izdihljajih tekme so zapravili vodstvo, nato pa še klonili po streljanju 6 metrovk. Tako so izgubili prednost domačega igrišča. O potniku v pol finale se bo tako odločalo v Sevnici.

Prva četrtfinalna tekma sicer ni opravičila visokih pričakovanj. Obe ekipi sta stavili na bolj taktično igro, zato vsaj v prvem polčasu ni bilo veliko situacij, ki bi gledalce dvignile na noge. Domači so gostujoči bunker na trenutke skušali prebiti tudi z igro z vratarjem v polju vendar tokrat niso bili uspešni niti v tem elementu igre.

Foto: Bronx

Drugi polčas je prinesel nekoliko več živahnosti zato smo videli tudi štiri zadetke. Povedli so gostje iz protinapada po grobi napaki v domačih vrstah. Sledilo je obdobje, ko so Bronxi nekoliko bolj pritisnili na gostujočo obrambo. Ustvarili so si nekaj lepih priložnosti, naposled pa je izenačil Kordiš. Vodstvo domačim je priigral Marko Hrvatin. S prefinjeno špičko je realiziral na prvi pogled nenevaren prosti strel iz precej velike razdalje. Že v naslednjem napadu bi lahko Mataja rešil tekmo. Popolnoma sam je stekel proti gostujočemu vratarju vendar ga ni uspel premagati.

Ker je tekma šla h koncu so se gostje odločili za igro z vratarjem v polju. Rumeni so jim žogo kmalu odvzeli in Zajc je s strelom preko celega igrišča zadel vratnico. Zgrešene priložnosti so se domačim maščevale dobrih 20 sekund pred koncem tekme. Znova je bil Zajc v glavni vlogi. Najprej je gostom odvzel žogo nato pa jo tudi izgubil tako, da so Sevničani prišli do strela, ki je končal v domači mreži.

Sledili so kazenski streli. Po treh strelih so se zmage veselili Sevničani. Mordej je namreč obranil en njihov strel medtem, ko je Govekar zaustavil strela Radiškoviča in Mataje. Sevničani so povedli v zmagah, Bronxom pa ne preostane drugega kot zmaga v Sevnici. Le tako si bodo priborili odločilno tretjo tekmo v domači dvorani. Fantje so to zagotovo sposobni storiti zato lahko le upamo, da se v torek, 27. marca vidimo znova na Škofijah.