DomovŠportSixt Primorska se je iz Sežane vrnila z zmago

Sixt Primorska se je iz Sežane vrnila z zmago

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Ekipa Sixta Primorske je tekmo 6. kola lige Nova KBM za obstanek zaradi zasedenosti dvorane odigrala v Sežani in se še drugič v sezoni domov vrača z zmago. Izbranci Aleksandra Sekulića so bili tudi na šestem medsebojnem dvoboju boljši od Škofjeločanov. Končnih 87 : 47 je postavil Rade Lisica. 

Primorci so kar za osem točk presegli siceršnje povprečje doseženih točk na tekmi, največ so jih tokrat prispevali Nikola Gajić (22 točk), Gezim Morina (18 točk) in Nejc Zupan (16 točk). Nekaj napadov pred koncem tekme so vodili kar z 41 točkami prednosti.

Sekulič, ki tokrat ni mogel računati na Glasa, ki se mudi v Ameriki, Raduloviča in Sanadzeja, je v prvo peterko uvrstil Kosija, Zupana, Ćapina, Morino in Gajića. Kot je že pred tekmo napovedal, so košarkarji začeli maksimalno motivirani in dominirali od prve minute naprej. Tekmec je do prvega koša prišel šele po treh minutah in pol ob izidu 11:2 za gostitelje. V prvem delu je Gajić nekajkrat atraktivno zabil in navdušil gledalce, kapetan Petrovič pa ob koncu tretje četrtine zadel z ogromne razdalje.

Foto: KK Sixt Primorska

Primorci prevladovali na igrišču

Met je Primorcem tokrat res stekel, saj so bili za dve točki uspešni 66%, medtem ko so se pri metu izza 6,75 približali 50% učinkovitosti. Štiri od skupno desetih trojk je zadel Zupan. Odlična je bila tudi obramba, saj tekmecem niso dovolili, da bi presegli mejo 50 točk.

Do konca sezone imajo Primorci na sporedu še tri tekme, od tega gostovanje v Podčetrtku in dve domači tekmi. Na pot odhajajo že v torek, ko se bodo ob 20.30 uri pomerili proti Termam Olimia Podčetrtek. Dosedanji seštevek točk govori v prid Primorcem, ki so zmagali na treh tekmah s skupno razliko košev +34. Tekmec je v povprečju dosegel dobrih 70 točk.

Gezim Morina, košarkar KK Sixt Primorska: “Tekmo proti Škofji Loki smo odigrali maksimalno korektno, šli v srečanje tako, kot je treba. Bili smo zbrani v obrambi ter natančni v napadu. Dober uvod je prinesel vodstvo, ki smo ga skozi tekmo samo še višali.”

Aleksander Sekulić, trener KK Sixt Primorska: “Fantje so danes odigrali res odlično tekmo, pokazali karakter in suvereno zmagali. Takšen pristop bi si želel na vsaki tekmi. Odigrali smo čvrsto, napadalno in odločno, z jasnim ciljem že od prvega napada dalje. Upam, da so Škofjeločani po takšni tekmi odnesli celo kožo.”