DomovŠportFC Koper v nadaljevanju sezone: Kot feniks iz pepela

FC Koper v nadaljevanju sezone: Kot feniks iz pepela

Naši krajiŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Okrepitve zadnjega prestopnega roka ter trdo delo med zimskim premorom so v koprskem prvoligašu obrodili sadove. Rezultatsko uspešen začetek drugega dela sezone kozličke ponovno postavlja na zmagovita pota ter vrača optimizem v ekipo.

Da je na koprske prvoligaše potrebno resno računati, so nam dokazali na zadnjih tekmah. Kljub manjši stagnaciji in posledično padcu motivacije pred začetkom drugega dela sezone, so v pomlad zakorakali s polno paro in se z zmagovitim nizom dvignili kot feniks iz pepela.

Disciplinirana igra in taktične postavitve trenerja Pamića so se kot uspešne izkazale že na tekmi proti Celju, ki se je končala z izenačenjem, sledila je zmaga v Domžalah, v soboto pa so na domači zelenici kozlički znova dokazali svojo moč in že tretjič v sezoni premagali Radomlje. Z novo zmago se jim je uspelo obdržati v družbi četrtouvrščene Gorice.

Pamić: “Dokazali smo, da znamo zmagovati”

»Ekipa je dobro pripravljena, zelo smo potrebovali današnjo zmago. Ta tekma je bila za nas izjemnega pomena,« nam je zaupal junak tekme Courage Pekuson, ki je dosegel dva lepa zadetka. To sta bila njegova tretji in četrti gol v sezoni.

Pamić: “Dokazali smo, da znamo zmagovati.” Foto: ekoper.si
»Igrali smo zelo dobro in dokazali, da znamo zmagovati. Nismo se ustavili pri dveh zadetkih, ampak nadaljevali. Prav ta zmagovalna mentaliteta je tisto, kar opažam, da manjka ekipi. Na Bonifiki je bilo danes čutiti energijo publike, ki je še toliko bolj pripomogla k zmagovitem vzdušju na zelenici,« je po tekmi povedal trener Igor Pamić.

Na koprske prvoligaše je potrebno resno računati

Navdušenja nad serijo zmag ne skriva niti predsednik Valter Valenčič:  »Zmagovita serija je zagotovo posledica vsega dobrega dela kluba in premišljene izbire igralcev. Na igrišču se opazi dodana vrednost Pranjića in Ibričića, ki sta mladim fantom kot prava mentorja in jih vodita skozi celoten proces. Pranjić je zagotovo pravi vodja z bogatimi izkušnjami, ki jih je in bo izkoristil v Kopru. Mladim predaja svoje znanje, kar je v nogometnem svetu vrlina izjemnega pomena.«

Kanarčki so v pomlad zakorakali s polno močjo. Foto: Prva Liga Telekom Slovenije

Da je na koprske prvoligaše potrebno resno računati, so nam dokazali na zadnjih tekmah. Kljub manjši stagnaciji in posledično padcu motivacije pred začetkom nadaljevanja sezone, so v pomlad zakorakali s polno paro in se z zmagovitim nizom dvignili kot feniks iz pepela.

Že v nedeljo jih čaka nov obračun. Svojo moč in dobro energijo bodo tokrat dokazovali v boju z ljubljansko Olimpijo. *