DomovŠportFOTO: Sixt Primorska zmagovalec superpokala

FOTO: Sixt Primorska zmagovalec superpokala

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Za Primorce je bila legendarna dvorana v slovenski prestolnici znova srečno prizorišče. Pred dobrimi sedmimi meseci so namreč na istem mestu postali veliki zmagovalci slovenskega pokalnega tekmovanja (Pokal Spar), ob tem pa si s tem uspehom zagotovili mesto na 15. Superpokalu Slovenije. Z osvojitvijo slednjega so postali četrta ekipa v samostojni Sloveniji, ki ji je uspel ta dosežek.

Zmaga Sixt Primorske je bila več kot zaslužena, saj so Ljubljančane nadigrali v vseh pogledih. Do odločilne prednosti so prišli že v drugi četrtini. Po zaostanku z 11:14 so namreč po zaslugi neprebojne obrambe do začetka 14. minute napravili izjemen delni niz 20:0 (31:14), prednost pa nato brez večjih težav zadržali vse do konca.

 

Po zaostanku 17. točk ob odhodu na glavni odmor (45:28) se je ljubljansko moštvo koprski zasedbi uspelo nevarneje približati zgolj v četrti minuti zadnje četrtine (60:67). Izbranci Jurice Golemca so tedaj hitro stopili skupaj, prednost znova povišali na 15 točk (75:60) in zmagovalec je bil odločen.

Prvo ime Sixt Primorske je bil Marko Jagodić-Kuridža, ki si je s 23 točkami (met iz igre 9:10, sedem skokov, indeks 28) prislužil tudi naziv najkoristnejšega posameznika Superpokala. Z 20 točkami mu je sledil Lance Harris, 17 točk pa je ob osmih skokih dodal Marjan Čakarun.

Ekipa Sixt Primorske, pri kateri so z izjemo trenerja Golemca – superpokalni naslov je kot igralec osvojil leta 2012 s Krko – vsi člani to lovoriko osvojili prvič, je novo sezono začela na najboljši možen način. Sedaj ji preostajajo nastopi v treh tekmovanjih – slovenskem državnem prvenstvu (Liga Nova KBM), pokalnem tekmovanju (Pokal Spar) ter drugi Ligi ABA. Prav v slednji jo čaka naslednji preizkus. V uvodnem kolu ta petek ob 20. uri v koprsko Areno Bonifika prihaja Sutjeska iz črnogorskega Nikšića.

Tigri še vedno vabijo vse ljubitelje košarke, da si zagotovijo sezonske vstopnice za tekme v koprski dvorani, ki imajo v novi sezoni tudi dobrodelen namen. Kar polovica izkupička od vsake prodane sezonske vstopnice bo namreč namenjena projektu Botrstvo, ki pomaga otrokom in mladostnikom iz družin v stiski.

Za tekmo s črnogorskimi tekmeci so v prodaji tudi posamične vstopnice, ki bodo v isti dobrodelni namen prispevale 30 odstotkov kupnine. Več informacij najdete na spletni strani www.plemenitevstopnice.si.

“Čestitke fantom za to lovoriko. Z osvojitvijo naslova smo ekipo Sixt Primorske zapisali v zgodovino Superpokala Slovenije. Moram poudariti, da tekma niti ni bila tako zelo pomembna, sam jo bolj štejem kot pripravljalno tekmo. Ta rezultat nikakor ne pomeni, da je naša ekipa nekaj posebnega ali da je Petrol Olimpija slaba. Je pa dejstvo, da je sezono lepo začeti z zmago,” je tekmo komentiral Jurica Golemac, trener Sixt Primorske.