DomovŠportFrancozi drugič svetovni nogometni prvaki, Modrič najboljši nogometaš SP

Francozi drugič svetovni nogometni prvaki, Modrič najboljši nogometaš SP

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

V finalu svetovnega nogometnega prvenstva je Francija v Moskvi s 4:2 (2:1) premagala Hrvaško. To je zanjo drugi naslov, Hrvaška pa je že samo z uvrstitvijo v finale dosegla svoj največji uspeh v zgodovini.

V finalu, ki je postregel z velikim številom golov, je Hrvaško zapustila sreča. Prva dva gola je prejela po spletu nesrečnih dogodkov, to pa je bila le voda na mlin Francozov, ki so tako prišli do svoje igre protinapadov, iz katerih so dosegli dva gola, s tem pa bržkone zapečatili usodo slovenskih južnih sosedov. Ti se sicer tudi po visokem zaostanku niso dali, znižali izid, a zmage trikolorov vendarle niso ogrozili.

Takole so Francozi dosegli prvi zadetek na tekmi. Foto: Getty Images

Didier Deschamps je tako po Brazilcu Mariu Zagallu in Nemcu Franzu Beckenbauerju postal tretji človek, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka kot igralec in selektor.

Zvezdnik hrvaške nogometne reprezentance Luka Modrić je postal najboljši nogometaš svetovnega prvenstva v Rusiji. Za najboljšega mladega nogometaša so razglasili Francoza Kyliana Mbappeja. Najboljši strelec je s šestimi goli postal Anglež Harry Kane, najboljši vratar pa je postal Belgijec Thibaut Courtois.