DomovNaši krajiGIMNASTIKA: V Areni Bonifika odmevala Zdravljica

GIMNASTIKA: V Areni Bonifika odmevala Zdravljica

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Prvi dan svetovnega pokala v športni gimnastiki v Kopru je za slovensko zmago v Areni Bonifika poskrbel Sašo Bertoncelj, ki je na konju z ročaji premagal dva Madžara. Teja Belak je na preskoku osvojila tretje mesto.

Bertoncelj je prvič letos nastopil v finalu svetovnega pokala in zmagal. Za seboj je pustil Madžara Zoltana Kallaija in Krisztiana Berkija, večkratnega evropskega in svetovnega prvaka.

Foto: Vojko Rotar

Kako zelo je Bertonclju odleglo, je bilo jasno že po seskoku, ko je stisnil pesti in jih dvignil visoko v zrak.

“Še toliko slajše je, ko se stvari ‘poklopijo’ doma. Prvi finale letos, prve stopničke, prva lepa vaja … In da sem premagal Krisztiana, pa še to doma, to je nekaj sanjskega,” je po natopu povedal Bertoncelj.

Uspešna tudi Teja Belak, ki je osvojila tretje mesto na preskoku

Nekaj minut pred tem pa je za prvo uvrstitev na zmagovalne stopničke v Areni Bonifika poskrbela Teja Belak, ki je bila tretja na preskoku z oceno 14,025. Zmage se je veselila Brazilka Rebeca Andrade (14,600), drugega mesta pa Madžarka Boglarka Devai (14,150).

“Že po kvalifikacijah sem vedela, kam sodim s tema skokoma. Pri prvem skoku se mi je zdelo, da sem skočila lepše kot v kvalifikacijah, pa je bila ocena nižja. Drugi skok je bil podoben, ocena solidna. Vse skupaj je super, sploh ker sem bila zadnja na vrsti, kar je zame težko, je povedala Belakova.

Tako kot večina telovadcev, ki se te dni mudijo na slovenski Obali, je tudi Belakova navdušena nad novo lokacijo svetovnega pokala. “Super, da smo zamenjali okolje. Včeraj sem mislila, da ne bo toliko ljudi kot v Stožicah. Danes so lepo navijali, dobro vzdušje je bilo,” je pohvalila vzdušje v Areni Bonifika.