DomovŠportIZJEMNA SEZONA: Bronx iz Barcelone prinesel še dve priznanji

IZJEMNA SEZONA: Bronx iz Barcelone prinesel še dve priznanji

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Po osvojenem drugem mestu v futsal pokalu in četrtem v državnem prvenstvu se je Bronx izkazal tudi na mednarodnem prizorišču in se iz Barcelone vrnil s še dvema priznanjema. Ekipa je osvojila peto mesto, igralec Tilen Kamenčič pa je bil najboljši strelec celotnega tekmovanja.

Končni izplen škofijskega Bronxa je v letošnji sezoni odličen – drugo mesto v pokalnem tekmovanju in četrto mesto v državnem prvenstvu. Uvrstitvi rumeno-modre futsal ekipe iz Škofij sta najbrž tudi najboljši dosežek v sezoni 2016/2017 med vsemi primorskimi klubi, ki tekmujejo v ligaških tekmovanjih kolektivnih športov.

Škofijski Bronx na turnirju v Kataloniji

Le dva dni po odigrani zadnji prvenstveni tekmi se je ekipa odpravila na dolgo pot v prestolnico Katalonije. Na interkontinentalnem pokalu v futsalu je Bronx predstavljal našo državo v konkurenci klubov iz Francije, Brazilije, Tajvana, Indije, Baskije in Katalonije.

Foto: Bronx

Bronx je v predtekmovalni skupini prepričljivo premagal domači Granollers in indijski Azian team. Žal jim je neučinkovitost v četrtfinalu prekrižala načrte za nastop v velikem finalu. Na tekmi proti baskovski ekipi FC Chigre je bil rezultat kljub veliki premoči Bronxa na igrišču po rednem delu neodločen, zato so zmagovalcu odločali kazenski streli. Baski so zadeli vseh pet, Škofjoti pa so enega zgrešili.

Bronx je na tekmi za peto mesto ugnal še katalonski FC Montsant in turnir zaključil brez poraza v rednem delu igre, a kljub temu ostal brez velikega finala. Nastop slovenske ekipe v finalu z Brazilci je ostala neuresničena želja tako organizatorjev kot obiskovalcev, saj so obalni igralci prikazali zares domiselno igro in so jih vsi želeli videti tudi v finalu. Napadalec Tilen Kamenčič je bil celo najboljši strelec turnirja.

Foto: Bronx

Bronx pustil odličen vtis tako na igrišču kot izven njega

Še bolj kot sam končni rezultat je pomembno dejstvo, da je Bronx v Kataloniji pustil odličen vtis tako na igrišču kot tudi izven njega, zato so že na prizorišču kar deževale različne ponudbe za udeležbo na podobnih prireditvah po Evropi in širše.

Edini slovenski predstavnik je imel v Barceloni tudi zanimiva gostitelja, ki sta skrbela, da so se igralci lažje znašli v tuji in neznani deželi, kar veliko pove o tem, kako pomembna je bila za organizatorje primorska ekipa. Prvi je stari znanec slovenskih nogometnih igrišč Vladislav Lungu, Moldavec, ki je vrsto let igral za Maribor, Celje in Gorico in se je Bronxu za nekaj minut pridružil tudi na igrišču, drugi pa trener ruske ekipe Dinamo Moskva Andrei Polhovski, šestkratni ruski in trikratni evropski prvak v futsalu. *