DomovŠportJubilejna deseta zmaga za tigre

Jubilejna deseta zmaga za tigre

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixta Primorske so naporen konec tedna, v katerem so odigrali dve tekmi, sklenili z zmago. Na tekmi 14. kola Druge divizije Lige ABA so z 82:71 premagali Teodo Tivat, zabeležili jubilejno deseto zmago v regionalnem tekmovanju in se na vrhu lestvice poravnali z Borcem iz Čačka.

Sixt Primorska in Teodo Tivat sta v nedeljsko tekmo vstopila z dvema povsem različnima željama. Medtem, ko Črnogorci lovijo zadnja mesta, ki peljejo na zaključni turnir Druge divizije Lige ABA, se Primorci z Borcem borijo za mesto na vrhu lestvice regionalnega tekmovanja, mesto, ki se jim je nesrečno izmuznilo na gostovanju v Čačku.

Izbranci Jurice Golemca so tako včeraj odločno vstopili v tekmo s Teodom. Po strelskem postu v uvodnih treh minutah, so se »tigri« hitro razigrali in že v drugi četrtini vodili z 19 točkami razlike (29:10). Gostom se je sicer v nadaljevanju uspelo približati in zmanjšati zaostanek, a zanesljiva zmaga Primorcev ni bila nikoli ogrožena.

Ko je semafor po zadetem metu za tri točke najbolj razigranega igralca v dresu Sixta Primorske, Mirka Mulalića, v 36. minuti tekme kazal 77:57 v korist domačega moštva, pa je bil dvoboj tudi dokončno odločen.

Foto: KK Sixt Primorska

Mirko Mulalić se je na koncu ustavil kar pri 31 točkah. Ob tem je zadel sedem metov za tri točke in tri od štirih metov za dve točki. Nezgrešljiv je bil na črti prostih metov (4/4), zbral pa je še dva skoka in eno podajo. Pod obročema je dominiral Shawn King, ki je 16 točkam dodal 13 skokov in dve blokadi. Marijan Čakarun je dosegel 9 točk in zbral 6 skokov.

Prihodnji teden košarkarje Sixta Primorske čakata dve gostovanji. Že v torek se bodo odpravili v Cetinje, kjer se bodo v sredo ob 18. uri pomerili z domačo ekipo Lovćena 1947. Sobota prinaša obračun z aktualnimi državnimi podprvaki, košarkarji Rogaške, v Rogaški Slatini se bo tekma začela ob 19. uri.

Jurica Golemac, glavni trener KK Sixt Primorska: »Čestitke fantom za zmago in najlepša hvala navijačem, da so nas prišli podpret tudi v nedeljo. Tekma je bila naporna, saj smo na parket stopili manj kot 48 ur po dvoboju s Petrol Olimpijo v državnem prvenstvu. Zmaga je za nas zelo pomembna, a časa za analizo ni veliko, razmišljamo namreč že o naslednji tekmi.«

Mirko Mulalić, igralec KK Sixt Primorska: »Lahko smo zadovoljni s prikazanim na parketu. Na prvi pogled morda deluje, da je bila tekma lahka, a na domačem parketu nikoli ni preprosto upravičiti vlogo favorita. To nam je uspelo s čvrsto igro v obrambi in hitrimi prehodi v protinapade. Že v sredo nas čaka nova preizkušnja, na katero se moramo dobro pripraviti.«