DomovŠportJurica Golemac novi trener Sixta Primorske

Jurica Golemac novi trener Sixta Primorske

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarski klub Sixt Primorska bo v prihodnji sezoni kot glavni trener članske ekipe vodil 39-letni Zagrebčan s slovenskim potnim listom Jurica Golemac. Zamenjal bo dosedanjega trenerja Aleksandra Sekuliča, ki je po turnirju na Kitajskem razšel s koprskim prvoligašem.

Trenersko pot je Golemac začel leta 2013 v Ciboni kot pomočnik Slavena Rimca. Že v prvem letu je z zagrebškim klubom osvojil naslov lige ABA. Je tudi pomočnik Eliasa Zourosa v moški članski reprezentanci Gruzije. Kot glavni trener se je prvič preizkusil v šentjurskem Tajfunu in ekipo potem, ko jo je prevzel po ne najboljšem začetku sezone, popeljal do končnega osmega mesta lige Nova KBM.

Foto: Sixt Primorska

“Sixt Primorska je ambiciozen klub, kot sem sam tudi ambiciozen trener. Hitro smo našli skupni jezik. Verjamem, da bomo odlično sodelovali. Komaj čakam, da začnemo delati. Moja želja je, da je v klubu čim več domačih igralcev in da igramo hitro, sodobno košarko,” je dejal Jurica Golemac.

Golemac je leta 1997 prišel v Slovenijo, kjer je sprva igral za mlado ekipo Olimpije, sicer pa v košarkarski karieri pri nas branil barve Uniona Olimpije, Slovana in novomeške Krke, na mednarodni sceni pa se med drugim dokazal v dresih evropskih velikanov, kot so Efes Pilsen, Cibona, Virtus Roma, Panathinaikos in Alba Berlin.

Kot naturalizirani košarkar je leta 2009 sodeloval tudi na EuroBasketu in bil na Poljskem s četrtim mestom eden od tvorcev največjega uspeha slovenske članske reprezentančne košarke. Za slovensko izbrano vrsto je zbral 17 uradnih nastopov.

Od profesionalnega igranja košarke se je krilni center poslovil v dresu Krke, kot trener pa se je za zdaj izkazal predvsem s popolno privrženostjo košarki, analitičnostjo, iznajdljivostjo ter trdim in sistematičnem delom, pri katerem čim manj želi prepustiti naključju.