DomovŠportKoper bo gostil prvi veteranski turnir v rokometu

Koper bo gostil prvi veteranski turnir v rokometu

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Rokometno društvo KIH Obala ob podpori Mestne občine Koper od četrtka, 22. junija, do sobote, 24. junija, pripravlja rokometni turnir v veteranski kategoriji z mednarodno udeležbo. Tekme bodo potekale v koprski Areni Bonifika.

Začetki rokometnega društva KIH segajo nazaj v leto 2004, ko so se bivši člani vseh rokometnih klubov na Obali zbrali z željo po aktivnem igranju rokometa in nastopanju v državnih tekmovanjih. Tako so ustanovili društvo RD KIH (Koper-Izola-Hrvatini) in se prijavili ter zaigrali v 2. državni ligi Zahod.

Čeprav so bili na robu napredovanja v višjo ligo, so se zaradi previsokih stroškov tekmovanja odločili, da prekinejo s tekmovanji pod okvirom Rokometne zveze Slovenije in se posvetijo gojenju veteranskega rokometa. Uspehi v ligaškem tekmovanju so jih prepričali, da rokometnih superg niso obesili na klin.

Foto: RD KIH

“Morje, sonce in plaža so poleg rokometa razlogi, zaradi katerih je Koper v tem času idealno prizorišče za turnir, za katerega si želimo, da bi postal tradicionalen,” pravi predsednik društva Kolja Štemberger.

Rokomet veteranov v Areni Bonifika

Po vzoru veteranskih turnirjev, ki so v zadnjih nekaj letih postali aktualni v sosednjih državah, člani obalnega društva KIH, tako ob podpori Mestne občine Koper prvič v Kopru organizirajo turnir veteranov rokometa.

Tekmovanja se bodo udeležile tako ženske kot tudi moške ekipe iz Makedonije, Srbije, Črne gore, Italije, Bosne in Hrvaške. Organizatorji pričakujejo, da bo to postal tradicionalni turnir in se bo število ekip z leti še povečalo. Samo letos se bo turnirja udeležilo kar 16 ekip.

Foto: RD KIH

Že v petek, 23. junija, se bodo ekipe spopadle v Areni Bonifika v Kopru. Tekmovalni del bo trajal od 12. do 20. ure. Na uradni otvoritvi bo veterane rokometa pozdravil tudi legenda slovenskega in jugoslovanskega rokometa Marcel Đurđević.

V soboto, 24. junija, bodo tekmovalni del, ki bo trajal od 10. do 20. ure, zaključili z gala pogostitvijo, kjer bodo najuspešnejšim veteranom podelili praktične nagrade.