DomovŠportKoprčani dobili obalni derbi

Koprčani dobili obalni derbi

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixt Primorske so v vnaprej odigrani tekmi 9. kroga lige Nova KBM za prvaka premagali Portorož z 80:62 (16:17, 35:28, 58:42).

Košarkarji Sixt Primorske so le še zmago oddaljeni od tudi teoretične potrditve prvoligaškega statusa. V vnaprej odigrani tekmi 9. kroga so premagali Portorož, dokončno pa si lahko obstanek v ligi Nova KBM zagotovijo v sredo, ko se bodo z istim tekmecem srečali še enkrat, le da tokrat v Kopru.

Foto: KK Sixt Primorska

Tekma med vodilno ekipo lige za obstanek in bodočim drugoligašem ni imela pravega tekmovalnega naboja, saj je bila razlika v kakovosti tolikšna, da je bil zmagovalec znan že pred začetkom. Na koncu so Koprčani slavili z 80:62, najboljši posameznik pri zmagovalcih pa je bil Nikola Gajić, ki so mu le tri podaje zmanjkale do trojnega dvojčka. Zbral je 23 točk (met 8:14), 13 skokov in sedem podaj. S tem je prišel do statističnega indeksa 37, kar je tretji najvišji v sezoni lige Nova KBM. Rekordnega je imel v prejšnjem krogu član Uniona Olimpije Dean Oliver (39), Jakob Čebašek pa je v rednem delu prišel do številke 38.

Na drugi strani je bil podobno uspešen Tim Škerbec, ki je dosegel 23 točk (met 8:15), ujel deset odbitih žog in bil petkrat podajalec (indeks 31).