DomovNaši krajiKoprčani z zmago blizu vrha lestvice

Koprčani z zmago blizu vrha lestvice

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprčani ostajajo še naprej nepremagani na Bonifiki, obenem je to že njihova tretja zaporedna zmaga v prvenstvu. Prvi polčas je minil z nekaj priložnostmi na obeh straneh, v drugem so kozlički več moči usmerili v napad in zasluženo osvojili tri točke.

Že v prvi minuti smo videli predložek Rubena Belime in strel Jake Štromajerja z glavo, a je njegov strel obranil vratar gostov Marko Zalokar.

nogomet

Krčani so do lepe priložnosti prišli v 21. minuti, dober strel s približno dvajsetih metrov je odlično obranil koprski vratar Vasja Simčič.

Poškodba Darnela Situja je koprskega stratega že na polovici prvega polčasa prisilila v menjavo. Poškodovanega je zamenjal Ed Kevin Kokorović, ki je tako doživel svoj debi na Bonifiki.

V hitrem protinapadu Koprčanov je v 29. minuti Joel Valencia pobegnil gostujoči obrambi, a je bil njegov strel preslab za vodstvo.

V 31. minuti so Krčani odlično podali v globino, David Bučar je nekoliko s strani streljal, a je Simčič dobro posredoval in žogo odbil v kot. Prav iz kota je ponovno pretila nevarnost, Robert Pušaver je streljal z glavo, a je Simčič z nogo obranil in zadržal začetni rezultat.

Do konca prvega polčasa pravih priložnosti ni bilo več .

nogomet1

Prvo priložnost v drugem delu smo videli v 57. minuti, z lepo globinsko žogo je Valencia podal do Štromajerja, ki je iz težkega položaja streljal, a je bil njegov strel blokiran s strani enega od gostujočih branilcev, tako da je žoga končala zgolj v kotu za kozličke.

Sledil je nevaren poskus Damirja Sadikovića v 67. minuti, njegov strel je zletel mimo vrat.

V ključnem trenutku tekme je predložek Kokorovića iz kota prestregel koprski kapetan Toni Datković in popeljal Koprčane v vodstvo.

V 81. minuti je debitant In-Hyeok Park po lepem prodoru poslal predložek na drugo stran kazenskega prostora, kjer je z volejem poskušal Senijad Ibričić, a je njegov strel obranil vratar Zalokar.

nogomet 2

V zadnji minuti rednega dela smo videli samostojen prodor Rubena Belime, ki je sprožil s 25 metrov, a je žoga zletela mimo vrat.

Krško do zadnjega sodnikovega žvižga ni prišlo do omembe vredne priložnosti in Koprčani so zabeležili tretjo zaporedno zmago v prvenstvu in četrto zaporedno zmago na koprski Bonifiki. *

Foto: Prva Liga Telekom Slovenije