DomovŠportKoprčani zmagovalci Pokala MNZ Koper!

Koprčani zmagovalci Pokala MNZ Koper!

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Nogometaši Kopra, ki so letošnjo sezono v Enotni primorski nogometni ligi osvojili naslov prvakov in se s tem za prihodnjo sezono uvrstili v 3. SNL, so se sinoči na koprski Bonifiki v finalu pokala Medobčinske nogometne zveze (MNZ) Koper pomerili z ekipo NK Palma in osvojili pokal. 

Obe ekipi se lahko pohvalita, da sta v prejšnjem krogu pokalnega tekmovanja izločila višje rangiranega nasprotnika. Plama je bila uspešnejša od Izole, medtem ko je Koper izločil drugoligaša iz Sežane.

Koprčani so dominantno začeli tekmo in od prve minute nizali napade na vrata Plame. Gostujoči vratar je bil zelo razpoložen in kozlički so do vodstva prišli v samem zaključku prvega polčasa, ko je bil uspešen Petrović.

Drugi polčas je ponudil isto sliko kot prvi. Koprčani so svojo prednost še povečali, po dvakrat sta bila uspešna Štromajer in Tomić. Zmagovalec ni bil vprašljiv v niti enem trenutku srečanja in kozlički so zasluženo dvignili pokal.

FC Koper – NK Plama Podgrad 5:0 (1:0)
Strelci: Štromajer 2x, Tomić 2x in Petrović

Po koncu srečanja je zbrane nogometaše, upravo in strokovni štab nagovoril tudi župan Mestne občine Koper Boris Popovič in spomnil na krivico po kateri je FC Koper pristal v najnižji ligi. Kljub vsemu mu optimizma ne manjka, saj verjame, da se bo Koper, ki se lahko pohvali z najboljšo infrastrukturo v Sloveniji, hitro vrnil v prvo ligo.