DomovŠportKoprska nogometna akademija pričela z delom

Koprska nogometna akademija pričela z delom

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Koprska nogometna akademija je po kratkem oddihu že zagnala delovne stroje. Selekcije starejših dečkov, kadetov in mladincev so tako v petek že pričele s pripravami na novo sezono.

Kadetska in mladinska ekipa se bosta letos pomerili v 2. slovenski kadetski in mladinski ligi – zahod. V slednji poleg Kopra tekmujejo še NK Brinje Grosuplje, NK Roltek Dob, NK Šenčur, NK Slovan, NK Arne Tabor 69, NK Krka, ND Bilje, ND Primorje in NK Sava Kranj.

Cilj je seveda kar se da hitri povratek v 1. SML/SKL. Mladinsko ekipo bo vodil Igor Božič, ki sicer opravlja tudi naloge strokovnega vodje akademije. Pri delu mu bo pomagal Aljoša Čotar.

Kadete bo vodil Samir Zulić, njegov pomočnik bo Manuel Peršič. Najbolj nova obraza v koprski akademiji bosta vodila starejše dečke, ki se bodo ponovno borili za sam vrh v 1. ligi U-15 zahod. Glavni trener bo Simon Gregorič, ki je v svoji nogometni karieri že branil barve FC Kopra. Pri njegovem delu mu bo pomagal Iztok Kozlovič, ki ga vsi obalni poznavalci nogometa dobro poznajo. Nazadnje je deloval v NK Dekani.

Igor Božič (prvi z desne) je s trenutnim stanjem v akademiji zadovoljen. Foto: FC Koper

“Trenutno imamo na treningih veliko mladih fantov iz obalnih klubov, ki smo jih povabili na treninge oziroma so se sami želeli preizkusiti v našem klubu. Za zdaj je prehitro govoriti kakšna bo sestava teh ekip, smo pa s trenutnim delom v akademiji zelo zadovoljni,” je  ob začetku pripravljalnega obdobja povedal strokovni vodja akademije in trener mladincev Igor Božič.