DomovŠportKoprski košarkarji v novo sezono z dobrodelno noto

Koprski košarkarji v novo sezono z dobrodelno noto

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Košarkarji Sixt Primorske z veliko nestrpnostjo pričakujejo začetek nove sezone, v katero stopajo z dobrodelno noto. Primorski klub je namreč vzpostavil edinstven sistem prodaje vstopnic. Povezal se je s projektom Botrstvo v Sloveniji, ki deluje pod okriljem Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, kateremu bo namenjen del kupnine prav vsake domače tekme koprskih tigrov.

Podrobnosti sodelovanja sta na torkovi novinarski konferenci predstavila Matej Avanzo, direktor Košarkarskega kluba Sixt Primorska, in Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Znotraj skupnega projekta, imenovanega Plemenite vstopnice KK Sixt Primorska, bo od vsake sezonske vstopnice, ki so po ceni 70 evrov že na voljo preko klubske pisarne in prodajnega sistema Moje karte, bo za otroke in mladostnike Botrstva namenjena polovica tega zneska, medtem ko bo za isti namen od dnevnih vstopnic namenjeno 30 odstotkov zneska.

Projekt Botrstvo v Sloveniji je sicer nastal leta 2010. Namenjen je otrokom in mladostnikom iz družin v stiski z vse Slovenije, ki potrebujejo dodatno podporo in pomoč za izboljšanje kakovosti življenja. Botrstvo si prizadeva za zmanjšanje socialne izključenosti otrok in mladostnikov zaradi revščine ter omogočanje boljših pogojev za zdrav in spodbuden razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov.

Tigri so športnim namenom dodali še plemenitega. Foto: arhiv

Poleg dobrodelnega sistema prodaje vstopnic, h kateri želijo Koprčani povabiti tudi ostale slovenske športne kolektive, je na novinarski konferenci beseda tekla tudi o novi tekmovalni opremi slovenskih pokalnih prvakov. Slednje bo po novem tekmovalo odeto v rumeno-modre odtenke, ki sta tudi uradni barvi Mestne občine Koper. Personalizirani dresi obenem ustrezajo pravilom, imajo pa tudi unikatno posebnost. Klub je namreč ostal zvest viziji “vstale primorske košarke”, zato je simbolično na levo, srčno stran, na bok umestil zapis četrte kitice pesmi Vstajenje primorske, himne KK Sixt Primorska in vseh Primorcev.

Za koprskimi košarkarji je sicer že slab mesec priprav. V tem času so odigrali tudi pet pripravljalnih tekem. Nazadnje so se minuli konec tedna mudili na mednarodnem turnirju v poljskem Torunu, kjer so z zmagami na treh tekmah osvojili tretje mesto. Uradni del sezone se za “Tigre” začne 24. septembra, ko se bodo v ljubljanski dvorani Tivoli za slovensko superpokalno lovoriko udarili z ekipo Petrola Olimpije.