DomovŠportKOŠARKA: Ali bodo tigri domov odnesli svojo prvo lovoriko?

KOŠARKA: Ali bodo tigri domov odnesli svojo prvo lovoriko?

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Le še današnja tekma košarkarje Sixta Primorske in Šenčur Gorenjske gradbene družbe loči od prvega naslova pokalnega prvaka v klubski zgodovini, posledično pa tudi v zgodovini samostojne Slovenije. V ljubljanski Hali Tivoli bosta moštvi na parket stopili ob 16.30.

Obe moštvi sta prvič v finalu Pokala Spar. Tako bomo danes dobili še šesti slovenski klub, ki bo postal zmagovalec pokalnega tekmovanja. Dvajsetkrat so naslov osvojili košarkarji Petrola Olimpije, trikrat Krke, ter po enkrat Hopsov, Zlatoroga in Helios Suns.

Košarkarji Sixta Primorske so že v petek v legendarni Hali Tivoli na novo spisali klubsko zgodovino. Še drugič v tej sezoni, drugič v zgodovini kluba, so premagali moštvo Petrola Olimpije (74:70), danes pa se bodo prvič potegovali še za naslov prvaka Pokala Spar.

Foto: KK Sixt Primorska

Prav tako je tudi nasrotno moštvo v tej sezoni dosegalo zavidljive rezultate. Zanimivo dejstvo je, da je moštvo iz Šenčurja, poleg Rogaške, edino med najboljšimi štirimi v Ligi Nova KBM, ki je v povprečju prejemalo več točk na tekmo (76,4), kot pa dajalo (76,1). Na petkovi polfinalni tekmi s Krko so povprečje doseženih točk močno presegli, saj so novomeško Krko ugnali z 89:82.

V kolikor bodo primorski »tigri« danes uspešni, bodo na Primorsko odnesli prvo lovoriko v zgodovini kluba.