DomovŠportMladinske športne igre tudi s koprskimi športniki

Mladinske športne igre tudi s koprskimi športniki

Naši krajiNoviceŠport Preglej vse novice
Deli vsebino

Jadransko-ionske igre mladih Animus, ki bodo med 27. in 30. septembrom potekale v italijanskem mestu Ancona, bodo zastopane tudi z našimi koprskimi športniki.

Velik športni dogodek, ki je v veliki večini financiran oziroma podprt s strani evropskih skladov in predstavlja odlično priložnost za druženje mladih generacij jadransko-ionske regije, bo tudi letos po besedah organizatorjev postregel s pestrim in aktivnim programom ter številnimi spremljevalnimi dejavnostmi, tako za mlade športnike kot njihove spremljevalce. Na letošnjih igrah naj bi sodelovalo približno 1.000 mladih športnikov iz šestnajstih držav, ki se bodo med seboj pomerili v različnih športnih disciplinah: atletiki, odbojki, odbojki na mivki, vaterpolu, tenisu, taekwondoju, ragbiju, nogometu, rokometu, košarki in jadranju na deski. Mestna občina Koper je že vrsto let članica foruma županov jadransko-jonskih mest (EUSAIR), tako bo koprske barve letos zastopalo 86 mladih športnikov iz različnih športnih klubov oziroma društev.

Mladinske igre bodo letos potekale tretjič v Anconi in bodo v znamenju številnih nastopov tudi naših koprskih športnikov, kar ob vsem pestrem športno obarvanem dogajanju ponuja pomembno priložnost oziroma cilj za medsebojno spoznavanje in izmenjavo izkušenj, tkanje prijateljskih vezi in sodelovanje na številnih področjih.

Foto: Animus