DomovŠportNa Bonifiki klonil drugoligaš iz Sežane

Na Bonifiki klonil drugoligaš iz Sežane

Šport Preglej vse novice
Deli vsebino

Včeraj  so obiskovalci na Bonifiki spremljali zanimiv obračun v sklopu polfinala pokala MNZ Koper. Na Bonifiko je prišel drugoligaš iz Sežane, ki je želel upravičiti vlogo favorita na tekmi, saj nastopa kar dve ligi više od kozličkov pa vendar so bili koprski nogometaši boljši.

Koprčani so hitro povedli prek Plazonje. Slednji je žogo pospravil v prazno mrežo, in sicer po odbitku gostujočega vratarja po strelu Tomića. Nato so prišli na vrsto napadi gostov iz Sežane, ki so dvakrat zatresli okvir gola Koprčanov a do zadetka niso prišli. Do polčasa se rezultat ni spremenil.

Foto: FC Koper

Začetek drugega polčasa je nakazal, da bodo niti igre v svojih nogah držali Sežančani, a so Koprčani izkoristili protinapad, uporabno žogo Fatića je v gol pretvoril Tomić in s tem odločil srečanje. Gostje so se vrnili po golu Škerjanca a to ni bilo dovolj. Priigrali so si tudi nekaj priložnosti, medtem ko so kozlički vrata Sežane ogrožali predvsem iz protinapadov.

Tekma se je zaključila z zmago Koprčanov, ki so potrdili nedavne besede predsednika in športnega direktorja. Sestavili so ekipo, ki je že danes konkurenčna najmanj ekipam iz druge lige. Ne glede na vsa polena, ki jih je klub dobil pod noge, članska ekipa raste iz tekme v tekmo in še ni dosegla svojega celotnega potenciala. Tako so si včeraj priigrali finale za pokal MNZ Koper.